Kerststukjes maken in De Hyacint.

21 december 2019.
Kerststukjes maken in De Hyacint.
Vandaag maakten we niet alleen met oudere dames en heren kerststukjes, maar er waren ook kinderen uit de buurt met hun ouders aangeschoven. Ze deden zelfs mee met ons openingsspel
“Tien tellen in de Rimboe”.
Toen we om 14.30 uur dan écht aan de slag gingen met alle leuke materialen in alle soorten en maten, kwamen er al gauw de allermooiste creaties uit jullie kerstmutsen.
Jullie bouwden de stukjes heel mooi op met de vele soorten groen en daarna kwam de blingbling die alle dames wel wisten te waarderen. Er was zoveel kerstspul dat er ook genoeg was om stukjes voor jullie zelf te maken en na de chocolademelk gingen jullie ook nog Kerstversiering beschilderen.
De buurtkinderen vonden het zo gezellig met jullie dat ze de uitnodiging om nog eens met ons mee te doen, van harte aanvaarden.
Het laatste half uur gingen jullie met z’n allen naar buiten om lekker te spelen in de gigantische achtertuin van De Hyacint en kon de leiding het wijkcentrum weer op orde brengen voor de zondagactiviteiten.
Het was een topmiddag die zeker een vervolg krijgt.

De Schilder opkomst.

14 december 2019.
De Schilder opkomst.
Om inspiratie op te doen begonnen we met “ Hollandse Rounders ”, hierbij moet één ploeg de bal zo vaak mogelijk de kring rond gooien terwijl de andere ploeg ze kan stoppen door zo snel mogelijk om die kring heen te rennen. Meteen toen we dit spel begonnen kregen we ook “ Hollands Weer ” erbij, want de regen kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig hebben we stoere Woudwachters die daar niet van onder de indruk waren.
Na twee oergave potjes “Rounders” gingen we aan de slag met verf, potloden, oliepastel, stiften én scharen, want uiteraard ging Niels eerst vouwwerkjes maken die hij daarna ging schilderen. Hij kreeg zijn tafel mee, want Marnix, Yanghe en Adam beschilderden ook hun eigen vouwkunst.
Aan de tafel van Giovanni, Thomas, Zeno en Arthur kwam geen verf uit fles, want zij maakten prachtige potlood en pentekeningen die zeer “cartoony “ waren. Bij Carolina, Yvo en Stefano was het échte schilderambacht te zien, ze schilderden het bos, bloemen, draken én ook nog abstract.
De knipkunst kwam aan bod bij de tafel van Patricia, Dylan en Guusje en zelfs ondergetekende verbaasde iedereen met “Angry Bunnies “.
Na de limonade met koek en Chupa Chups gingen we weer knallen, nu letterlijk, want we deden het “ zakjesknalspel ”. Twee teams waren gelijk genummerd en als de leiding dan een nummer riep moest het zakje naar degene met dat getal. Vervolgens werd het zakje opgeblazen en lieten we het héél hard knallen. We hadden gierende lol met dit spel, dus een tweede ronde was onvermijdelijk.
Als aandenken aan een zeer toffe opkomst en om de Kerst wat op te leuken, kreeg iedereen een schilderpakketje om een mooie Kerstraamhanger mee te maken.

Volgende week verzamelen we om 14.00 uur Bij Wijkcentrum De Hyacint. Anemoonstraat 25.

Het Harry Potter Avontuur.

7 december 2019.
De Harry Potter opkomst.
Het eerste spel begon met het letterlijk vangen van een écht dwaaloog. De gooiers van de dwaalogen waren in het begin niet te verslaan, maar al gauw werden de welpen in het midden heel Harry Potter slim en konden ze steeds vaker het oog vangen. Hierna deden we een hele gave uitdaagbezemrace waarbij Logan onverslaanbaar bleek, maar ook Arthur en Thomas waren “ wizard “ op de bezem.
Het leuke was dat toen de leiding een ander spel ging uitzetten, jullie uit jezelf doorgingen met de bezemvliegrace.
Het smokkelen van de Snaaien ging vervolgens zo fanatiek dat we halverwege een aantal welpen zuurstof moesten toedienen, want ze waren kapot van het smokkelgeweld.
Er was ook een ploeg die de levens van de smokkelaars moest afpakken en dat deden, Stefano, Carlina, Leonor, Giovanni, Giacomo en Yanghe zo goed dat ze op een gegeven ogenblik maar liefst vijf smokkelaars zo hadden vastgezet dat ze nergens heen konden. Daarna kwamen de smokkelaars alleen nog via slimme omwegen en zo wisten ze toch nog heel wat Snaaien over te smokkelen.
In het clubhuis kwamen we weer op temperatuur en genoten we van Limonade met koekjes én kruidnoten.
We eindigden met een Grote Harry Potter Quiz waarbij er één groepje was die geen enkel fout antwoord gaf.
De geheel in uniform gestoken Guusje mocht tenslotte een Funbadge uitzoeken en Sinterklaas was jullie ook niet vergeten.

Het Hike & Explore Weekend.

30 november en 1 december.
Het Hike & Explore Weekend.
Met de tien meest avontuurlijke Woudwachters begonnen we ons te gekke scoutingweekend.
Het eerste bosspel stond bij iedereen bovenaan de wensenlijst. Eindelijk speelden we weer eens het échte Vlaggenroof. De vlaggen hadden een vlaggenmast en om de vlag was er een vrij gebied. Uiteraard moest elke groep eerst goed zoeken waar de vlag van de vijand was en daarbij slopen de welpen door de dichte bossages en zelfs doornenstruiken.
Na twee gave potjes gingen we naar het clubhuis terug om brancards te gaan maken. Jullie knoopten eerst een geraamte van hout in elkaar en daarna werd er met sisaltouw een liggedeelte gewoven. Toen ze klaar waren mocht iedereen er een keer op en dat was natuurlijk dolle pret. Voor jullie inzet kreeg iedereen een EHBO-setje die iedereen heel handig vond, want hij paste ook in je borstzakje.
Om een echte explorer te worden moet je natuurlijk ook een vuurtje kunnen maken én daar waren jullie echt heel goed in. We deden het in vijf duo’s en die hadden allemaal een eigen techniek verzonnen. Zo maakten Guusje en Hana een prachtige tipi, maar Niels en Adam maakten een vuur in een kuil.
Er klonk een groot gejuich toen het “ vrije “ tijd werd. Jullie stoven naar de speeltuin en verzonnen daar zelf een gaaf achtervolgingsspel met spelregels die de leiding nooit had kunnen verzinnen. Jullie lieten er zelfs de Laserguns voor liggen !

Echte hikers en explorers eten bonen en daarom hadden Hindira en Patricia een heerlijke bonenschotel gemaakt die je perfect kon opeten in een wrap. En ook de vla met slagroom ging er als toeteken goed in. Afwassen hoefde dit keer niet, want we aten alles van papieren borden.

Echte avonturiers maken ook hun eigen lampen en dat deden jullie door hele fantasievolle lampionnen te maken. De lichtjes werden steeds getest door het grote licht uit te doen en steeds waren we weer verbaasd over het mooie sfeerlicht, maar ook over hoe iedereen zo lekker aan het knutselen was geslagen.
Om in de lichtjessfeer te blijven moesten jullie voor het Nachtspel een Dwaallicht achtervolgen die steeds iets voor jullie achterliet. Het werd een spannende tocht door een pikdonker bos. Het Dwaallicht kon jullie echter niet foppen, want jullie wisten het clubhuis weer terug te vinden.
Bij een lekker warm kampvuur kwam iedereen weer op temperatuur en daar hielp de warme chocolademelk natuurlijk ook bij. Daarna wist iedereen het al……het was tijd om marschmellows te roosteren.
Vóór het slapen gaan mochten jullie nog lekker gezellig in de slaapzaal beppen en je schoen zetten, maar uiteindelijk moet een avonturier ook gaan slapen.

Op zondag moesten jullie net als vorig jaar weer op zoek naar jullie schoenen, want de Schoenvulpiet had weer een lollige bui gehad. De schoenen konden soms alleen gepakt worden door op krukjes te klimmen of een stok te gebruiken. De twee kadootjes maakten veel goed, het waren lichtgevende jojo’s waar D’Yonn-Dre meteen allemaal kunstjes mee uithaalde.
Nadat jullie je slaapspullen hadden ingepakt konden jullie gelijk je eigen pannenkoeken bakken voor het ontbijt. Giovanni maakte heerlijke pannenkoeken met spek én kaas en die lustte de leiding ook wel.
En toen vonden jullie het toch écht wel tijd om wél met de laserguns te spelen en ook daar gebruikten jullie ook weer al je fantasie bij.
Het vervolg op het Hike en Exploreweekend viel ook goed in de smaak. Met een bolderkar vol zagen en touw gingen eerst naar het bos om takken te zagen voor een vlot en daarna naar het Segbroekplantsoen om de vlotten te maken en te water te laten. Dylan’s vlot lag als eerste in het water, maar ook de andere vlotten waren super en dreven perfect.
In koor vroegen jullie daarna of jullie even de speeltuin in mochten en daar veroverden jullie al meteen de draaischijf waar jullie de grootste lol op hadden, ondanks dat jullie af en toe van die schijf afvlogen…..

Compleet kapot, maar zeer voldaan kwamen we weer bij het clubhuis waar iedereen meteen de heerlijke tosti’s rook. Ouderwets gebakken in de koekenpan gingen de knapperige broodjes er goed in.
De lucht van de tosti’s had nog iemand naar ons clubhuis gelokt en dat was Sinterklaas met zijn twee Pieten. We schrokken ons apennootjes toen de Pieten op het raam bonkten, maar Sinterklaas kreeg daarna een heel warm welkom. Om de beurt mochten jullie bij hem komen en jullie konden ook laten zien waar jullie goed in waren. Yannis kreeg de lachers op zijn hand door Sinterklaas een paar stevige schouderklopjes te geven en de Goedheiligman was ook onder de indruk van onze Pietendans.
De kadootjes had hij dit keer goed uitgezocht, want de handmicroscopen pasten heel goed bij het thema van dit weekend.
Toen Sint Nicolaas wegging en nog nagenoot van ons Aramsamsamlied konden wij het weekend afsluiten door jullie nog één keer blij te maken. De weekendherinnering was namelijk een zak-multitool die een échte Scout voor alles en nog wat kan gebruiken.

Wij willen Arthur, Dylan, Hana, Zeno, Guusje, Giovanni, Yannis, D’Yann-Dre, Adam en Niels hartstikke bedanken voor een onvergetelijk weekend !

De Shere Khan en Bagheera opkomst.

23 november 2019.
De Shere Khan en Bagheera opkomst.
Vandaag waren de Woudwachters één met de tijger en de panter. Allereerst tijgerden we met gigantische snelheden onder een lintenobstakel door, waarbij Arthur voor een daverende finale zorgde. Daarna kon Mowgli amper uit de klauwen van Shere Khan blijven in een spel wat de leiding nog gaat perfectioneren.
Superleuk was ook het geblinddoekt ketting maken van paperclips, uiteraard was die ketting dan om Shere Khan in toom te houden. We deden een individueel potje waarbij Adam de snelste ketting maakte én een teampotje waarbij Guusje, D’Ynn-Dre, Carolina en Leonor als eerste een hele lange ketting hadden gemaakt.
Bij de limonade kreeg iedereen een bakje kruidnoten, die moest je opeten als een katachtige, dus zonder handen. Giovanni deed het voor en daarna was het smullen geblazen.
Daarna gingen we met Shere Khan en nog een tijger naar de zandvlakte in het bos. De welpen gingen om de tijgers heen staan en dan telden de tijgers een getal af dat ze vantevoren hadden afgesproken.
De welpen moesten tijdens het tellen om de tijgers heen lopen, maar als de tijgers uitgeteld waren moest je uitkijken, want dan mochten ze je aftikken. Gelukkig was je veilig achter de omgevallen boom.
Dat Bagheera en Shere Khan ook heel goed kunnen speuren deden we na met het nummerbordenspel. Er hingen er acht in het bos waarvan jullie er zeven wisten te vinden. Toch heel goed hoor !

De Licht-opkomst.

16 november 2019.
De Licht-opkomst.
Toen jullie het lokaal binnenkwamen zag je alleen de bliksemschichten in de plasmalamp en bij het openen werden we begeleidt door een lichtgevende dansende robot. Voor de puntenlijsten moesten er echter toch nog wat extra lampjes bij.
Hierna gingen we naar het bos voor Lampjesroof. Twee partijen konden elkaar een behoorlijke stroomstoot geven van 12 tot 110 VOLT en dan was er ook nog kans op Kortsluiting. Gelukkig had iedere partij enkele elektriciens in huis om de storing te verhelpen. Beide partijen waren zeer fanatiek en beschermden hun lampen met allerlei listen, dus de lampen bleven allebei bij de juiste partij.
Eigenlijk wilden jullie nog een potje spelen, maar we hadden nog meer leuke spelletjes in petto.
Omdat het lokaal zo goed verduisterd was dat er geen reepje daglicht naar binnen komen, gaven we iedereen een paar lightsticks, want anders zou je niet herkend worden bij het Krantenmep in het donker. De eerste ronde ging nog redelijk goed bij het meppen, maar toen iedereen inmiddels van plaats was gewisseld kregen we steeds meer moeite om de juiste welp op de knieën te meppen.

Gelukkig was de limonade ook van lichtjes voorzien, anders hadden jullie die zo naast je mond gegoten. De cakejes aten we maar op de tast op.
De Licht-opkomst zou natuurlijk niet compleet zijn als we niet in het écht lampjes zouden laten branden. Eerst moesten jullie de juiste bedrading verzamelen en daarna verbonden jullie de batterijen met de gekleurde ledlampjes. Een heerlijk spannend spel waarbij gelukkig niemand een stroomstoot kreeg…..
We eindigden met de ballonnenestafette, want ballonnen zijn nu eenmaal ook erg licht toch.
Je moest de ballonnen tussen de lichamen houden, zonder je handen te gebruiken en dat ging jullie heel goed af. Na het potje met drie groepjes wilden jullie het ook graag in duo’s doen en ook daarbij bleven alle ballonnen wonderwel ongedeerd.

De Baloe-opkomst.

9 november 2019.
De Baloe-opkomst.
Het moet de leiding toch even van het hart : “ Als je deze opkomst hebt gemist, heb je écht één van de leukste opkomsten van het jaar gemist.”
Na de installatie van Stefano deden we het Baloe vangen weer eens met de lange poort onder de knieën en daarna gingen we meteen ons mooie bos in voor een paar weergaloze potjes “ Hollandse Leeuwen “, dat we nu natuurlijk hadden omgetoverd in “ Wie is er bang voor Baloe ? “
Jullie renden heel slim en snel langs de vangers en zelfs als je gevangen was waren er welpen die toch nog over de eindstreep kwamen.
Moe, maar heel erg voldaan keerden we bij het clubhuis terug voor een ander spel waar Baloe dol op is. Het geblinddoekte schoenen zoeken viel nog niet mee, want in eerste instantie was het lokaal natuurlijk één grote kluwen welpen…..en als je je schoenen gevonden had, moest je ze ook nog met blinddoek voor aandoen.
Baloe is ook een rappe prater, maar in de Jungle kan een boodschap nog weleens anders aankomen.
Het overfluisterspel zorgde daarom voor een hoop lol, omdat de boodschappen wel heel erg mak klonken.
Dat beren ook verzot zijn op zoet deden we na met het Snoep-memory. De extra hindernis bestond nu uit het feit dat de lege bekertjes ook in het spel moesten blijven, dus je moest echt de hersens laten werken.
We eindigden weer in het bos, maar nu eens in een ander stuk dat we gewend zijn. Daar moesten twee beren hun net gevangen vis beschermen. Deze hing met een lang touw aan de broek en als de welpen er op sprongen, dan was de beer de vis kwijt. We deden drie spannende potjes en toen was het helaas al weer tijd om te gaan sluiten.
Bij het hek kregen we als leiding nog een leuke opsteker, want er waren welpen die eigenlijk nog niet naar huis wilden……

De Knutsel je Gek middag.

2 november 2019.
De Knutsel je gek middag.
Aan de foto’s kun je het niet zien, maar op deze Knutselmiddag hebben de welpen ook nog eens twee geweldige spelletjes gespeeld van Carolina.
We begonnen met een driedubbele installatie van Roxana, Yannis en Dylan. Na een lekkere warming-up konden ze na het Groep Saluut de Welpenbelofte afleggen en dragen ze nu met trots onze mooie groepsdas.
Voordat we gingen knutselen deden we het Familie-Tikkertje. Als je getikt werd moest je meehelpen tikken, maar degene die NIET getikt werd, was natuurlijk de winnaar. Michael, Meryl en Logan wonnen alle drie een potje.
Het knutselen was daarna oergezellig. Alles was uit de kast gehaald om de mooiste dingen te maken, van raketten tot muziekinstrumenten en van dierenmaskers tot stokpoppen. Yvo zorgde voor de limo en daarna deden we weer een spel van Carolina.
Het spel heet in het engels “Manhunt “. Iedereen mocht zich gaan verstoppen in het bos en daarna ging één welp op jacht om iedereen te zoeken én te tikken, want als je gevonden was, was je nog niet af en dat maakte het spel juist oerspannend. Als je echter wél was getikt moest je de tikker meehelpen met zoeken en tikken. We speelden twee geweldige potjes en daarna was iedereen écht helemaal uitgeput.

De Halloweenmiddag.

26 oktober 2019.
De Halloweenmiddag.
We openden in ons donkere Halloweenlokaal met allerlei lichtgevende doodskoppen, skeletten, heksenattributen en enge monsters, maar voor de puntenlijsten moest toch weer even het licht aan.
Daarna deden we “Drie is teveel” in de speeltuin en dat ging echt waanzinnig goed. Als je achterna gezeten werd kreeg je maar één minuut om weer een veilige plek te vinden, maar toch wisten jullie het in die ene minuut steeds ijzingwekkend spannend te maken. Michael maakte de meeste meters, Bagas de mooiste slidings en Carolina was niet te tikken. Nadat bij iedereen écht alle puf er uit was gingen we naar binnen om mooie tattoo’s te zetten, enge klauwen te maken en alle maskers te proberen. Temidden van dat alles liep een grote enge spin, daar kreeg je weliswaar de kriebels van, maar hij werd ook vaak geaaid.
Ons kleine lieve spookje werd echter niet geaaid. Het spookje moest namelijk voor dweil spelen bij het Dweilhockey. Zelden werd er zo hard gegild in het clubhuis, want de potjes waren echt allemaal supergaaf om te zien. Iedereen had wel een eigen tactiek, maar helaas had ons spookje geen tactiek om jullie te ontwijken. Gelukkig werd hij na de opkomst lieflijk door Guusje geadopteerd.
Terwijl Giacomo en Patricia limonade gingen maken, mocht iedereen lekker even uitwaaien in het Apenbos en daarna genoten we ook van de gigaspritsen.
Onze klapper moest nog komen en dat was de Voelkim. Elk groepje kreeg een teil met 24 rare dingen, daaroverheen zat een vuilniszak waarvan de opening dicht zat met een elastiek. Als de leiding dan iets opnoemde moest er van elk groepje één welp met de hand door de strakke opening om zo snel mogelijk dat ding te zoeken. Het was een groot succes en werd nog groter toen bleek dat er voor iedereen een lekkere kleffe plakbal zat die overal aan bleef plakken waar je hem tegen aan gooide.
Vandaag werd ook Dylan lid van onze groep en Marnix en Yvo verdienden een Buddy-Badge en een Kadobon voor het aanbrengen van een nieuw lid.
Ook alle 70 Grote Club Actie loten zijn nu verkocht. Onze complimenten.

De Ballen – opkomst.

19 oktober 2019.
De Ballen – opkomst.
Iedereen wilde zich maar al te graag verstoppen in het bos bij het “Balletje Trap”. Yannis moest daarna iedereen opzoeken en deed dat heel goed, maar Yvo en Roxanna wisten toch steeds de gevonden welpen weer vrij te krijgen door de bal ver weg te schoppen. Hierna deed Giovanni zijn best om zoveel mogelijk welpen op te sporen, hij had er acht gevonden totdat Logan iedereen vrij kreeg door ook de bal weer ver het bos in te schieten.
Bij het clubhuis deden we vervolgens een spannende pot “Paaltjesbal”. Er bleven vijf welpen over als winnaar, deze waren écht niet af te krijgen, want ze verdedigden hun paaltjes met alle mogelijke middelen.
Het derde spel werd het “Blikgooien” in teamvorm. Vier machtige teams probeerden in twintig minuten zoveel mogelijk blikken van de tafels te krijgen en daarbij vlogen de tennisballen iedereen om te oren. Er was één team wat tot een score van 125 kwam, maar de andere drie teams hadden net zo veel lol.
Ook bij de limo kregen jullie een traktatie in balvorm. We hadden vier verschillende scandinavische snoepjes die je beter niet allemaal tegelijk in je mond moest doen…..
We eindigden met “Stand in de mand”, waarbij Marnix maar liefst drie welpen tegelijk poortte.
Vandaag werden ook Roxanna en Yannis lid van onze fijne welpenhorde, zij worden op 2 november, samen met Stefano, geïnstalleerd. Dat wordt een feestje.