RSW

Wat is de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden):

Elk jaar organiseert Scouting Regio Den Haag voor de Scouts de regionale scoutingwedstrijden. Een super tof weekend waar je scouts van jouw leeftijd leert kennen en nieuwe vrienden maakt. Naast deze gezelligheid is het ook een competietie om te kijken wie de beste scouts zijn, dit wordt beoordeeld door punten te verzamelen bij bv. koken, tent opzetten/afbreken enz. Alle scoutsleiding in Den Haag helpen mee om een heel leuk programma voor jullie neer te zetten.

Wat is het thema van de RSW:

Het thema is de toekomstboom. Na een noodkreet uit een andere dimensie gaat een ploeg scouts op zoek naar de toekomstboom die verantwoordelijk lijkt voor al het leven op aarde en dat in de andere dimensie. Hun doel is om deze boom koste wat kost te beschermen tegen mensen die de boom graag willen omhakken. Met de nodige obstakels lukt het ze uiteindelijk om de boom te vinden en de juiste mensen in te schakelen om de boom ook daadwerkelijk te beschermen.

Wat is een toekomstboom?

Een toekomstboom is een boom die in de bosbouw wordt gemerkt als een boom die essentieel is voor het voortbestaan van een bos en daarom nooit mag worden omgezaagd. Toekomstbomen dragen bij aan een duurzame toekomst. Scouts kunnen zich ontwikkelen tot sterke ‘toekomstbomen’ die de wereld leefbaar houden.

Waneer is de RSW?

De RSW wordt gehouden in het weekend van 16 t/m 17 april. Ieder wordt om zaterdag ochtend op de locatie verwacht om 9:00 uur. En op zondag is er een prijsuitrijking om 13:30 tot 14:00 uur, daarna kan u kind mee naar huis.

Waar is de RSW?

Dit jaar wordt de RSW op het Scouting kampeerterrein het bieslandsebos gehouden in pijnacker/Nootdorp.

Extra info:

Voor extra info kunt u terecht bij de leiding, of zelf een kijkje nemen op de regio site: scoutsdenhaag.nl