De Woudwachters

Woudwachters logo
Op zaterdagmiddag kunnen avontuurlijke meisjes en jongens samen met Mowgli, Shanti, Baloe, Bagheera de jungle gaan verkennen.
Iedere week is anders,maar één ding is zeker,je verveelt je er nooit.

Naast de themaprogramma’s rond de jungledieren, mogen de welpen ook zelf ideeën aandragen voor programma’s en dat maakt dat we ook wel eens een uitstapje uit de jungle maken.

De Bosjes van Poot zijn natuurlijk niet zomaar bosjes, je vindt er ook prachtige bomen die als het ware gemaakt zijn om in te klimmen en er zijn mooie duinheuvels voor echte waaghalzen. Kortom, een écht Woudwachtersbos.

In het clubhuis van de Be Pals delen we een onwijs mooi lokaal met de Zonnestralen.
Hier koken en bakken we en hier knutselen we met allerlei materialen van hout tot klei.
Het is echter ook een prima plek voor een kringspel of een potje dweilhockey.

Onze opkomsten zijn van 14:00 uur tot 16:30 uur.
Jongens en meisjes vanaf 7 jaar scouten bij ons tot hun elfde jaar.
De Woudwachters zijn ook altijd van de partij op De Duinenmars en alle Regiospelen.

Het woudwachters leidingteam bestaat uit :

Bert Steenkist (Teamleider)
  Hindira Kerkhof
Patricia Koomen
Marc van Genderen
Yannick Steenkist

De Woudwachters zijn ook op Facebook te volgen
(Let op: Je moet aangemeld zijn bij Facebook om de inhoud te kunnen zien).

April 2021 :

Er is nu een ledenstop bij ons onderdeel . Dit is alleen voor jongens. Meisjes kunnen nog steeds lid worden bij onze Horde. De reden is dat wij heel bewust hebben gekozen om een gemengd onderdeel te zijn.

There is now a member stop at our unit. This is only for boys. Girls can still join our Horde. The reason is that we have made a very conscious choice to be a mixed cubscout unit.

Uniform.

Tijdens de opkomsten hebben de welpen hun scoutfit aan, bestaande uit een groene scoutfit blouse, spijkerbroek en natuurlijk de groepsdas. Als uw zoon/dochter voor het eerst geïnstalleerd word binnen de groep dan krijgt hij/zij van de groep een groepsdas, dasring, speltakteken en naambandjes. De groene scoutfit blouse dient u zelf aan te schaffen bij de scoutshop. Dit kan online via www.scoutshop.nl. Mocht u onverhoopt een nieuwe das nodig hebben deze zijn te bestellen via onze groepsvoorzitter voorzitter@bepals.nl en kost €15,-. We willen u erop wijzen dat de groepsdas een verplicht onderdeel van de scoutfit is.

Overvliegen.

Als uw zoon/dochter 11 jaar is vliegt hij/zij over naar het volgende onderdeel de Scouts. Dit doen we een keer per jaar en wel na de grote vakantie. De leeftijd van de welp op dat moment is bepalend of een welp overvliegt naar het volgende onderdeel.

De regels zijn als volgt:

Wordt een welp 11 voor het zomerkamp dan vliegt die automatisch over naar de Scouts na de grote vakantie.

Wordt een welp 11 tijdens of na  het zomerkamp maar voor 1 oktober dan heeft de welp de keuze nog een jaar bij de welpen blijven of overvliegen.

Wordt een welp 11 na 1 oktober dan blijft hij/zij nog een jaar bij de welpen.