De Beverbabbelaars

 

 

De beverbabbelaars zijn jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar.
Opkomst is op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur.

In het nieuwe Hotsjietonia-thema beleven de bevers avonturen vanuit het gezichtspunt van Stuiter. Stuiter beleeft met de andere bewoners van het dorp Hotsjietonia leuke en spannende avonturen.

In de Bevergids staan verschillende verhalen die vooral de verschillende figuren introduceren.

De themafiguren beleven allerlei herkenbare Scouting activiteiten. Deze zijn te herleiden naar een of meerdere van de acht activiteitengebieden. Op deze manier wordt een relatie gelegd tussen de verhalen / het thema en de Scoutingpraktijk. Stuiter is een 6 jarig kind en de hoofdfiguur in de verhalen over Hotsjietonia. De bevers kunnen zich identificeren met Stuiter, ze beleven de avonturen door de ogen van Stuiter. In de beschrijvingen wordt Stuiter dan ook niet specifiek beschreven en heeft ook geen eigen huis in het dorp, zodat iedere bever zichzelf er wel in kan herkennen. Stuiter is dol op spelletjes en houdt er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk (soms een beetje té enthousiast) en voor iedereen een echte vriend.

Een bever onderdeel is gemengd. De grootte van het onderdeel is in het ideale geval 12-16 kinderen. De scoutfit bestaat uit een rode blouse, blauwe spijkerbroek en een das met (bever)dasring.

De beverleiding

Linda Keus
(Teamleider)
 
Mieke Klein
Julia Deurloo
Jan Keus

    Puck