Koken op Kampvuur

Het is zaterdag 22 februari. Geen gewone dag voor een Scout. Het is namelijk de verjaardag van Baden Powell. Geen beter moment voor een zeer uitdagend programma: Koken op houtvuur zonder potten of pannen. Hoe doe je dat?

kampvuurkoken15

Allereerst zorg je ervoor dat je leiding iets van een kampvuur heeft gemaakt. Daarna kijk je wat er op het menu staat. Vandaag was dat broodbakken op twee manieren (maar zonder stok), cake gebakken in een sinaasappelschil en het hoofdgerecht Hutspo….sorry “pein en ùi” met gehakt.

Onderleiding van Arianne, Henri en Gert-Jan werden de eerste voorbereidingen getroffen. Het brooddeeg werd gekneed, het cakebeslag geklopt, de sinaasappels uitgehold,de aardappels geschild en de peinen en ùiûh gesneden. Daarna was het zaak alles in de juiste volgorde in het aluminiumfolie te doen. Nadat de alu-pakketjes in de hete as waren gelegd was het slechts een kwestie van geduld. Ondertussen leerden de Scouts vuur maken met magnesium-stick. Een vaardigheid die ze in de nabije toekomst hard nodig gaan hebben….

kampvuurkoken11

kampvuurkoken02