Dagje uit op 9 mei 2015

Op 9 mei stond ons dagje uit gepland.

We hebben ons met 10 kids, 2 stagaires en 3 leiding verzameld vóór de ingang van het museon. De kinderen gingen naar de Wonderkamers…

Na een korte uitleg en een introductiefilmpje mochten zij in groepjes van 2/3 de wonderkamers in met een tablet. De tablet liet hen weten waar zij naar toe moesten gaan en daar konden zij opdrachten vervullen om zo punten te scoren. Zij moesten bijvoorbeeld hun eigen museum gebouw maken, een tafel dekken, een mondriaan maken en ze mochten op de catwalk. Zij hadden hier zo’n 2 uurtjes de tijd voor en daarna mochten zij kleding en objecten uitkiezen voor hun eigen museum. Zij konden dit ‘kopen’ met de punten die ze verdiend hadden. Dit was virtueel maar de kinderen hebben zich vermaakt.

Terug naar buiten en daar had leidster Arianne gezorgd voor een lekker patatje voor iedereen. Wij aten dit op een terrasje op een winderig hoekje op. Maar we hadden dit terras helemaal voor onszelf!

Er was nog tijd voor 2 korte spelletjes en bloemenkransjes maken voordat wij gingen springen. In een kerkje tegenover het museon is de kerkzaal vol gebouwd met allemaal trampolines. De kinderen konden zich hier een uur lang uitleven. Al met al een leerzaam en sportief dagje uit!

Trampolines

Arianne en Shannon bedanken René en de 2 stagaires, Wendy en Djina voor hun hulp.