Verslag weekend 14/15 november 2015

Rikki Tikki Tavi en de tijdmachine

Voor velen begon dit weekend al heel spannend met de aankomst van Sinterklaas.

’s Middag om 14:00 uur werden de welpen bij ons eigen clubhuis verwacht.

Toen de jongens aankwamen mochten ze niet in ons eigen lokaal maar moesten hun spullen achterlaten in het lokaal van de scouts. In ons eigen lokaal stond een heel interressant uitzient plateau en hele hoop draden etc. Toen iedereen aanwezig was mochten we naar het lokaal toe. Daar kwam ineens Dr Tijd naar binnen om uitleg te geven over wat er allemaal in het lokaal stond. Maar voor dat hij dat kon doen vroegen de welpen zich af waar Rikki Tikki Tavi was. Zo ook de andere leiding. Dr Tijd vertelde dat Rikki Tikki Tavi bij hem langs geweest was om de tijdmachine want dat was wat er in het clubhuis stond uit te proberen. Omdat Rikki nogal fan van ridders is leek het hem leuk om terug te gaan naar het jaar 1215. Dr Tijd heeft Rikki met de tijdmachine naar deze tijd gestuurd maar is hem daarna een beetje kwijt geraakt. Hier schrokken de welpen en de rest van de leiding wel erg van, hoe konden ze hem weer terug krijgen. Daar had Dr Tijd wel een antwoord op we zouden met alle welpen naar het jaar 1215 kunnen gaan en hem daar gaan zoeken.

Dit vonden de welpen oke maar toen ze de tijdmachine wilde starten bleek er een code nodig te zijn, deze had Dr Tijd ergens laten liggen. Hij wist niet precies waar maar had foto’s gemaakt van de plaats waar hij hem nog had totaan het clubhuis dus als we de foto’s omgekeerd zouden volgen dan zouden we op de plaats waar de code zou liggen uitkomen.

Gelukkig was het nog even droog en konden we de code vinden. Eenmaal terug in het clubhuis hebben we eerst beschermende kleding gemaakt om door de tijd te reizen.

Even geoefend hoe het zou gaan als je door de tijd reist.

Hierna de bedden klaargelegt en lekker patat met knakworst gegeten.

Na het eten langzaam de tijd machine opgestart en via een wormhole, sterrenhemel geland in het jaar 1215. Het bleek flink te stormen en te regenen in het jaar 1215 dus hebben we snel naar Rikki gezocht gelukkig vonden we hem al snel in een boom. Rikki wist niet hoe hij daar gekomen was maar met hulp van de welpen kon hij wel uit de boom komen.

Gelukkig was het clubhuis ook meeterug gegaan in de tijd en konden we lekker warm naar binnen.

Daar bleek dat iedereen toch wel heel nat geworden was en dat het avondspel vanwege de wind en regen niet door kon gaan. Gelukkig konden de welpen met hun pyjama aan genieten van de film “hoe tem je een draak”. Na wat chips en cola en het zetten van hun schoen gingen de welpen zoals gewoonlijk iets te laat naar bed maar al snel waren ze allemaal in dromenland.

Zondag was het al vroeg dag vonden de welpen want vele hadden ’s nachts toch echt Sinterklaas op het dak gehoord en waren nieuwsgierig of hij wat in hun schoen gedaan had. Na het opruimen bleek de Sint voor ieder kind een chocolade Piet in hun schoen achtergelaten te hebben. Na het ontbijt mocht deze verorberd worden.

De welpen wilde wel graag weer terug naar het jaar 2015 maar het bleek dat de tijdmachine wat onderdelen verloren had bij de landing de avond ervoor. Met een spel werden de onderdelen teruggevonden. Na nog een potje levend stratego was het tijd voor de lunch. Tijdens de lunch heeft Dr Tijd samen met zijn assistent Joppe de tijdmachine gerepareerd en konden we terug naar onze eigen tijd. Gelukkig kwamen we gewoon keurig op 15 november weer aan.

Het was weer een heerlijk weekend. Alle foto’s van het weekend kunt u terugvinden op onze facebook pagina De Speurdershorde.

Het Welpenteam en Dr Tijd met zijn assistent Joppe.