21 en 22 november weekend opkomst!

Dit keer om 10:00 allemaal Welpen en ouders met veel bagage bij het clubhuis. De Welpen van de Zonnestralenhorde bleven namelijk een nachtje in het clubhuis slapen.

Als verassing gingen we een dagje uit naar Kids Playground in Delft. Daar konden de Welpen lekker druk spelen en af en toe uitrusten met een kleurplaat of een stripboek. Tussen de middag aten we lekkere frietjes. Er was een hele spannende glijbaan waar aan het begin van de dag maar één Welp vanaf durfde, maar voor we naar huis gingen waren er meer die hun angst hadden overwonnen.

Aan het einde van de middag waren we weer terug in het clubhuis. De Welpen hebben geholpen bij het voorbereiden van de macaroni saus. Ze sneden alle mogelijke groenten in hapklare stukjes. Terwijl de leiding de saus en de macaroni ging koken hebben de Welpen hun bedden alvast klaar gelegd.

De Welpen hadden geluk want de leiding deed vandaag de afwas, zo konden de kinderen nog snel wat voorbereiden voor de bonte avond die gepland stond.

Voor dat het feest los ging zijn we eerst naar het bos gegaan om in het donker een leuk spel te doen. Het doel was om een lichtgevend armbandje te pakken zonder dat je werd betrapt. Als je werd betrapt moest je weer terug naar het beginpunt voor een nieuwe poging.

De bonte avond en disco gingen van start. Optredens werden afgewisseld met pauzes en dansspelletjes. We deden stoelendans, de freeze en gingen limbo dansen. Na een voorleesverhaal moest er toch echt geslapen worden, daar hadden nog niet alle Welpen zin in. Volgens mij hoorde de leiding ze nog stiekem kletsen.

In de ochtend ruimden de Welpen super snel al hun bagage op, zodat ze lekker konden ontbijten en natuurlijk konden kijken of er iets in hun schoen zat.

Voor dat de ouders zouden komen stond er nog een aantal spellen op het programma. Het leukste was levend stratego waarbij je verslagen kon worden door iemand met een hogere rang. Iedere keer was het weer spannend of je een hoog of laag kaartje kreeg. Verder speelde we nog Ren je rot met lastige Disney vragen en omgekeerd verstoppertje.

Om 12:30 stonden de ouders al te wachten en kwamen de Welpen net terug uit het bos. Zo kon iedereen weer lekker naar huis om uit te rusten.