Kampverslag welpen 8 t/m 15 juli 2017 – Thema Spionnen

Kampverslag welpen 8 t/m 15 juli 2017 – Thema Spionnen

Op 8 juli vanaf 12.30 uur waren de welpen welkom om zich te melden bij het Scout Secure Instituut aan de Amsterdamsestraatweg in Baarn.
Eenmaal aangekomen werd door de bewakers de auto en papieren aan een grondig onderzoek onderworpen. Zag er wel heel echt uit met mannen in het zwart en een echte afzetting.

Nadat alle welpen aanwezig waren en de ouders uitgezwaaid kan het kamp van start.

Na de uitleg over wat we dit kamp gaan doen (opleiding tot aspirant spion niveau A) werden de opleidings zaken uitgedeeld. Wat bestond uit een doos met een code en een T-Shirt met het logo en dezelfde code. Het was de bedoeling dat alle welpen hun code uit hun hoofd leerde en niet meer reageerde op hun naam maar op hun code.

Nadat iedereen omgekleed was in het scout secure uniform kon de eerste opdracht van start. Leren te fouileren, dit ging niet bij iedereen even goed, mes en verboden middelen kwamen erdoor, maar was wel heel leuk. Soms gaat het als spion ook mis en word je opgepakt, daarom moest ontsnappen ook geoefend worden. Hierna heerlijk het bos verkend en en gegeten en natuurlijk nog een avondspel waardoor de jongens iets te laat naar bed gingen.

Zondag begond de dag voor de welpen zo rond 10.00 uur ze hadden lekker uitgeslapen. Omdat het heel mooi weer was zijn we begonnen met een schietoefening met een blaaspijp het was de bedoeling om hiermee een soort naald in de roos te schieten. Na de lunch stond er iets heel spannend op het programma het schieten met een echte kruisboog. Na een grondige uitleg mocht iedereen eenmaal schieten, wat een kracht heeft dat apparaat. Na het stilstaan en de spanning deden we een spel waarbij een tas met goedstaven van het casino naar de bank gebracht moest worden. Een geweldig spel met bewakers rovers en waterballonnen. De tijd vloog voorbij en het was al weer tijd voor het avond eten.
Hierna nog lekker een vuurtje en toen was het tijd voor de oudste welpen om samen met Chil, Riki en Mang gedropt te worden. De andere mochten nog even bij het kampvuur en toen was het tijd om naar bed te gaan.

Maandag moest iedereen gewekt worden door de pannendeksels van ome Felix.
Na het ontbijt, corvee en nog een renspel was het tijd om te vertrekken naar het zwembad. Eenmaal weer terug mocht er nog wat met de blaaspijpjes geschoten worden, lekker gespeeld in het bos, hutten bouwen en Pablo(?) zaadjes planten blijft heel leuk.
Toen het ‘s avonds donker was kregen we een opdracht binnen voor de aspirant spionnen het goud was uit de bank gestolen en de boeven moesten zicht nog in het bos bevinden. Als stoeren aspirant spionnen gingen we dus op jacht naar de boeven. Dit was echt wel heel spannend maar dat Raksha de grond wel van heel dichtbij zag en Jacala bijna van schrik in haar broek plaste maakte het wel heel leuk.

Dinsdag lekker aan het sporten geweest in het bos, was wel heel spannend als je samen een verkeerde afslag neemt en een beetje verdwaald in het bos. Maar luisterend naar het fluitje van Jacala waren ze al snel weer terug en natuurlijk extra punten gescoord voor je spionnen diploma.
‘s Avonds in bed een film gekeken “de incredebles” die een heel apart werd omdat halverwege de film de beamer besloot dat er genoeg kleur gebruikt was en er verder in zwart/wit gekeken moest.

Woensdag begon met regen, door het afdak buiten hebben we wel lekker buiten kunnen ontbijten. Daarna naar het station gelopen en met de trein en de bus naar het Spoorwegmuseum in Utrecht vertrokken. De heren hebben zich prima vermaakt met alles wat daar te doen was. Als laatste hebben we met alle welpen en leiding nog een virtuele trein bestuurd.
Eenmaal weer in het clubhuis lekker patat gegeten en na de afwas en even in het bos spelen met zijn alle marshmellow geroosterd boven het kampvuur.

Donderdag begon met een handelsspel waarbij je doormiddel van kopen en verkopen materialen moest verzamelen om wereldwonderen te kunnen bouwen. Na de lunch en tijdens de afwas reed er ineens een zwarte bus voor waar 3 mannen in het zwart met een zwarte panty over hun hoofd en honkbalknuppels uitkwamen (leken verdacht veel op onze leiding). Ome Felix kreeg een sloop over zijn hoofd en voordat we beseften wat er aan de hand was, was het busje met ome Felix vertrokken. Nadat we van de “schrik” bekomen waren kreeg we een bericht op de mail binnen dat we 1000 euro moesten betalen aan de ontvoerders om onze kok weer terug te krijgen. Na enig nadenken kwamen de welpen tot de conclusie dat het zakgeld niet genoeg was en dat er dus op een andere manier geld gevonden moest worden.
Als je ‘s morgen kan handelen en geld verdienen moet dat ‘s middags ook lukken.
Ome Jan verkocht in de keuken snoepjes die je naar zuster Martha in het bos moest smokkelen en waar je dan weer meer geld voor je snoepjes terug kreeg, maar in het bos stonden ook twee douaniers die als ze je zagen je geld en of snoep afkonden nemen en als je een erge overtreding begaan had naar de rechter in de kampvuur kuil kon sturen waar je een alternatieve straf kreeg. Ineens was daar ook de vakantieman bij hem kon je snoep kopen dat bij zuster Martha heel veel goud waard was.
Er werd fanatiek gespeeld en gelukkig hadden we het geld na 3 uur wel bij elkaar. Na een bericht van de ontvoerders hebben we het geld volgens afspraak achtergelaten bij de bank in het bos.
Terug bij het clubhuis was het tijd voor wat te drinken en kwam het bericht dat we ome Felix konden zoeken. Gelukkig hadden we hem snel gevonden. Na het verhaal van ome Felix bleek dat ome Jan en de vakantieman de daders van de ontvoering waren. Gelukkig wist de politie dat ook en kwamen er twee echte marechaussee op het terrein om ze te arresteren. Ome Jan en de vakantieman liepen rustig mee wetend dat het spel uit was dus de handboeien hoefden niet te voorschijn gehaald te worden.
Dit was een leuk en onverwacht einde omdat de rest van de leiding hier ook niet van op de hoogte was.
Ome Felix heeft als slachtoffer een heerlijke middag gehad in café de General en boodschapjes gedaan.
Na de pannenkoeken was het tijd om binnen te oefenen met het nemen van vingerafdrukken. Vol verbazing werd er geconstateerd dat je je vingerafdruk heel makkelijk zichtbaar maakt met wat talkpoeder.

Nadat iedereen geoefend had hoorde we een hoop lawaai en zagen dat er rook onder de deur door kwam, BRAND, gauw door het raam, nooduitgang, naar buiten en daar hoorde we de brandweer al aankomen gelukkig. De leiding was trots op de welpen dat ze zonder paniek de juiste beslissing namen en het pand verlieten. Al was het we moeilijk om buiten tot de conclusive te komen dat je knuffel nog binnen lag. De brandweerman die kwam kijken of alles goed met ons was beloofde alle knuffels te redden. Na 2 minuten kwam er een hele boze brandweerman vertellen dat het een oefening was en dat ze voor niets gekomen waren. De leiding was vergeten om dit te melden bij de brandweer. Hier staat een hele hoge boete op, maar omdat er in het bos niet genoeg water is had de brandweer water meegenomen en wilde dit niet meer mee terug nemen dus de welpen konden kiezen spuiten met een brandslang of een boete betalen. De keuze was niet zo heel moeilijk, ook mocht er in de brandweerauto gezeten worden. Met dank aan de jeugd vrijwillege brandweer van Bussum. De echte brandweer hadden we wel keurig ingeseind.

Vrijdag alweer de laatste dag van het kamp eerst warden er 9 certificaten en 1 cert uitgereikt door de directeur van Scout Secure. Djojo was eerder terug van vakantie en had zich op woensdagavond bij ons gevoegd.
‘s Middag shoppen en ‘s avonds de traditionele BBQ.

Zaterdag moesten we nog doorwerken om alles opgeruimd te hebben voordat alle ouders weer arriveerde om een zoon op te halen.
We hebben nog veel meer gedaan dan in dit verslag staat, vraag uw zoon maar naar de rest.
Voor foto’s verwijzen wij u naar onze facebookpagina despeurdershorde.

De welpen en de leiding hebben genoten van een geweldig kamp en kijken al weer uit naar volgend jaar.