Sint Joris dag

We vierden met onze scoutinggroep sint Joris dag. Eigenlijk is Sint Jorisdag op 23 april, maar ja, dan zit iedereen op school. Dus vierden wij het deze zaterdag.

 

st-joris      foto-1-20-apr-2013        foto-2-20-apr-2013        foto-3-20-apr-2013

Sint Joris en de Draak is een verhaal en die kun je met je ouders op De BeverKolonie site, onder tabblad bijlage lezen. De kleurplaat kan dan ook vanaf daar printen en kleuren.

We gingen met onze hele scoutinggroep naar een grote speelweide in de duinen. Onderweg deden Bert en Bas wat scoutinggrapjes; fluiten, snel op de grond gaan zitten, fluiten en snel weer staan. Op het speelveld deden we eerst een vlaggenspel met kaartjes. We werden in 4 grote groepen verdeeld met elk een eigen kleur vlag en kaartjes. Op deze kaartjes stonden 3 figuren: Joris, Draak en de schone Dame. Joris kon de draak verslaan, de dame kon Joris verslaan en de draak kon de schone dame verslaan. Welke groep won de meeste kaartjes met de andere kleuren. Daarna deden we Hollandse leeuwen. Er waren twee aparte speelterreinen; voor de bevers en jongste welpen en apart voor de oudste welpen en verkenners. Van dat rennen wordt je dorstig dus toen iedereen eenmaal leeuw was geworden gingen de kinderen in een grote kring zitten en kregen een pakje appelsap en / of beker water en een lekkere suikerwafel.

foto-8-20-apr-2013        foto-9-20-apr-2013

foto-10-20-apr-2013

We liepen terug naar het clubhuis. Bij het clubhuis was er een touwtrekspel tegen leiding. Eerst gingen alle bevers tegen leiding. De middag werd afgesloten met een kampvuur waarbij we liedjes zongen. Daarna beloofde we elkaar plechtig vrienden met elkaar te zijn, te spelen met elkaar en lol te maken en vooral elkaar niet te pesten.