Weekend Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel

Vrijdag avond om 19.00 uur werden alle welpen door Koning Arthur zijn twee ridders en de twee jonkvrouwen ontvangen voor een weekend met hem en zijn gevolg. De welpen kregen te horen dat ze dit weekend van welp konden promoveren tot schildknaap. Maar dit gaat natuurlijk niet zomaar. Eerst begonnen we met het smokkelspel. De welpen moesten proberen om in het bos goudstukken naar Koning Arthur te brengen, helaas waren er wat zwarte ridders in het bos die dit probeerde te verhinderen. Na dat beide partijen de zwarte ridders waren geweest vertrokken we weer terug voor limonade en een snoepje bij het clubhuis.

Nadat er genoeg hout gesprokkeld was voor een kampvuur moesten de bedden nog klaargelegd worden. Met op de achtergrond de radio met de voetbal wedstrijd Nederland-Spanje was dat zo gebeurd. Lekker nog even bij het kampvuur gezeten en toen naar bed.

 

Zaterdag begon de dag redelijk vroeg. Na het ontbijt gingen de welpen levend stratego spelen. Hierna nog een ridder tik spel en toen was het tijd voor de lunch.

Na de lunch en het corvee nog even vrij mogen spelen en toen naar het strand.

Daar aangekomen bleek het te koud te zijn om de zee in te gaan maar we waren zo weer warm na de paarden race.

Koning Arthur gaf de welpen opdracht om een mooi kasteel voor hem te bouwen van zand. Dit werd erg fanatiek gedaan er werd zelfs nog geprobeerd om een kasteel te redden dat door het water verzwolgen werd.

Terug bij het clubhuis mochten de welpen nog even spelen waarna het avondeten geserveerd werd, macaroni met rode saus en kaas met als toetje een ijsje.

’s Avond nog in het bos gebuskruit en daarna gesokworsteld. Als je af was moest je bij Koning Arthur wat opdrachten doen voor een zakje snoep. Na het kampvuur natuurlijk weer veel te laat naar bed.

 

Zondag ochtend lekker ontbeten en alle spullen opgruimd. Om als ridder goed voor de dag te komen hebben de welpen een livrei gemaakt met hun eigen familie wapen. Wat een hoop creativiteit hebben de welpen inzich. De livreien hangen in het clubhuis.

Nog wat actieve ridder spelen gedaan en daarna de lunch en naar huis.

Alle welpen zijn gepromoveerd tot schildknaap.

 

Het was een geweldig weekend waar de welpen en de leiding er van genoten hebben.

 

Op naar het zomerkamp.