Kamp dag 7

Vandaag weer op normale tijd opgestaan. Helaas moesten alle tassen weer goed ingeruimt worden.

Nadat iedereen klaar was mocht er een mooie tak gezocht worden en werden de zakmessen te voorschijn gehaald. Na de uitleg en veiligheid instructies mocht iedereen aan de slag met zijn zakmes. Degene die geen zakmes hadden mochten later van de andere welpen een zakmes lenen.

Na de lunch vertrokken we naar het centrum van Zandvoort om te shoppen konden ze eindelijk hun geld uitgeven.

Vele hebben hun zakgeld uitgegeven aan snoep en hier al aardig wat van gegeten tijdens het shoppen.

Eenmaal weer terug in het clubhuis mochten ze nog even lekker vrij spelen terwijl de leiding alvast wat in ging pakken voor de volgende dag.

Omdat het af en toe wat regende hebben we een binnenbarbeque gehouden met de grillplaat. Was erg gezellig en er is toch nog goed gegeten. Ook vanavond moest er gewoon gecorveet worden.

’s Avonds had de leiding een soort toneelstuk ingestudeerd. De moeder draak belaagde het kasteel en de bange koning moest de draak verslaan. Daarvoor moest en een groot gouden zwaard met magische krachten gevonden worden. Nadat het gevonden was vond de koning dat het niet werkte en stampte het zwaard in twee stukken. De smid had het zwaard weer gerepareerd maar de magische krachten waren verdwenen. De tovenaar werd er bij gehaald om het zwaard weer zijn magische krachten te geven. Dit lukte met hulp van alle welpen. Maar de bange koning moest eerst nog wel een borrel drinken om het aan te durven om de draak te verslaan. Na een harde strijd waarbij de draak leek te vluchten lukte het de bange koning toch om de draak te verslaan. Tijdens het toneel stuk kwam de belastingdienst samen met het FIOD langs om boetes en belastinggeld te innen. Helaas hadden de welpen geen geld meer maar wel nog wat goederen(snoep) dit moest toe mee met de belastingdienst.

Na nog even bij het kampvuur gezeten te hebben moesten de welpen naar bed voor hun laatste nacht in Zandvoort.