Kamp dag 6

Vanmorgen mochten alle welpen wat uitslapen, wat sommige wel goed lukte. Om 9.30 uur kwam de laatste welp slaapdronken uit de slaapzaal. Om 10.00 uur aan het ontbijt waarna we weer met zijn allen aan het corvee gingen. Omdat er veel welpen inmiddels wel ergens een pleistertje hadden hield Jacala na het corvee medisch spreekuur. Nadat iedereen weer voorzien was van een schone pleister etc.  vertrokken Raksha en Jacala met alle jongens naar het bos om een spelletje levend stratego te spelen.

Eenmaal terug begon het groot handelsspel. De koning gaf al zijn onderdanen geld om voor hem goederen te kopen zodat hij een gouden zwaard kon krijgen om de draak die het kasteel belaagde te verslaan. Er waren verschillende posten waar de welpen hun geld uit konden geven. Bij de gulle gans konden ze hun lunch en drinken kopen, maar ook geheime informatie. Bij het munitie depot konden ze bommen en kogels kopen. Bij de marskramer G. Koop konden ze hout, schroeven, onderdelen van een zwaard en magisch papier kopen. Bij de tovenaar konden ze met magisch papier een spreuk krijgen en bij de smederij konden ze hun zwaart of schild laten smeden. Helaas bestond er ook nog zo iets als de belastinginspecteur die de belasting kwam innen. Maak me inmiddels wel een beetje zorgen voor de toekomst, de welpen waren erg goed in het ontduiken van de belasting. Het was heel leuk om te zien hoe sommige welpen erg goed konden onderhandelen om hun goederen voor zo min mogelijk geld te krijgen.

Na een tijd was het gouden zwaard klaar en kon de bange koning de draak verslaan. Helaas bleek het een babydraakje te zijn nu maar hopen dat de moeder draak niet naar het kasteel komt om wraak te nemen.

Na het avondeten zijn we in het aquamundo van Center Parcs gaan zwemmen. Kon geen kwaad nu  zijn alle welpen weer enigszins schoon. Natuurlijk weer iets te laat naar bed.