Opkomst 13 september

13 september stond in het teken van overvliegen. Vier bevers hebben zich bij de Zonnestralen gevoegd. Helaas verlieten er ook twee welpen de Zonnestralen en namen we afscheid van een leidster.

De dag begon met het overvliegen van de bevers om 10.15 uur. Dit deden we in en rondom de speeltuin tegenover het clubhuis samen met de Speurders en de Woudwachters die ook bevers kregen. De overvliegende bevers werden door de welpen van hun nieuwe horde een ronde rond de speeltuin getrokken op een autoband. In de speeltuin moesten zij door een tunnel kruipen en vervolgens over een tussen twee bomen gespannen touw naar de welpen lopen.

Terug in ons eigen lokaal met ons vernieuwde horde hebben we krantenmep gedaan zodat de nieuwe bevers al een beetje de namen van de Zonnestralen leerde kennen.

Na de limonade namen we afscheid van leidster Carolina. Ze gaat niet helemaal weg maar helaas wel bij de Zonnestralen. Ze wordt leiding bij de Explorers. De welpen hebben vorige week een plakboek voor haar geknutseld.

De welpen hebben nog het ballonnen geschoren zonder ze te laten knappen en het scheerschuim durfspel gespeeld. Daarna was het tijd voor het overvliegen van onze twee oudste welpen. Zij gingen vandaag over naar het Phoenixvendel, maar eerst moesten ze de sleutels verzamelen en de laatste lag in een bak met vla.

Zo is ons welpenhorde versterkt door een groep leuke “bevers” en hebben we afscheid moeten nemen van een aantal fantastische “welpen”  Al met al was het weer een geslaagde opkomst!