Weekend 15/16 november

Het thema van het welpenweekend was “lekker lui onderuit”.

We begonnen ook met een lekker rustig spelletje, moordenaartje. Tijdens dit spel ontving Jacala een raar sms op de welpen mobiel van een Baron van stoet tot haspel. Na wat overleg besloten de mail te lezen. De Baron riep onze hulp in voor het vinden van de gestolen ketting van zijn vrouw de Baronnes van stoet tot haspel. Eerst werden we in de stromende regen getest of we echt wel goede speurders waren. Door middel van sms-jes moesten we een actetas met het politie dossier in het bos vinden. Nadat we deze gevonden hadden bleek dat de domme baron aardig wat spullen uit het dossier verloren was. Als eerste moesten we de vingerafdrukken van de drie daders zoeken. Nadat we gegeten hadden gingen we in het bos dodelijke straal spelen. Altijd goed voor een hoop lol. Terug bij het clubhuis was er een mail van de baron waarin hij ons vroeg de glinsterende aanwijzingen te volgen in het bos. Dit bleek een speurtocht met zilverfolie te zijn. Onderweg was het wel heel spannend en eng want er kwamen rare geluiden uit de bosjes en soms zagen we ook wat licht. Uiteindelijk vonden we halverwege een zandduin een bebloede handschoen deze meegenomen voor het dossier. Ook werd ons toen duidelijk dat degene die ons lastig vielen in het bos de vrienden van Raksha en Jacala waren.

Eenmaal terug in het clubhuis was het al zo laat dat we onze pyama aan moesten trekken. In onze pyama’s nog gezongen voor Max Golov hij was echt jarig vandaag. Max trakteerde op chips en we kregen er priklimonade bij. Hierna naar bed nog even keten en om 23.45 was het stil. O ja we mochten ook nog onze schoen zetten.

Zondag om 8.00 uur kwam de leiding vertellen dat we ons aan mochten kleden en onze spullen  op moesten ruimen. Was nog een hele toer. Toen iedereen aangekleed was en alle spullen weer in de tassen zaten mocht we naar onze schoen. Sinterklaas had er voor iedereen wat in zijn schoen gedaan. In de schoen van Max Bokel zat nog een brief van Sinterklaas met allemaal cijfers.

Na het ontbijt gekeken wat we hiermee moesten. Joppe ondekte dat er ook in het dossier allemaal cijfers stonden die heel erg leken op de cijfer op het briefje. Een mail gestuurd naar de Baron wat we ermee moesten doen. Het bleek een gecodeerde zin te zijn. De code konden we ook in het clubhuis vinden en zo werd de code al snel gekraakt. Tijdens het kraken van de code werd er door een auto een pot met goud bij het clubhuis neer gezet. Naar binnen gehaald. De zin moesten we doorsturen naar de baron waarna we via een mail van de Baron de opdracht kregen om het complete dossier en de inhoud van de pot met goud weer in het bos achter te laten.

Dit hebben we gedaan. Na de lunch nog het spelletje Wie ben ik gespeeld tijdens dit spel kwam er een sms van de boeven dat de ketting in de speeltuin lag. De welpen hebben de ketting gevonden en samen met de armband in het clubhuis achtergelaten waar de Baron hem van de week op komt halen.

 

Ondanks de regen was het een heel gezellig weekend.