Update Toyproject

Een tijd geleden heeft de Bepals meegedaan met de inzameling van speelgoed voor het ToyProject. Hierbij een update over deze actie.

toyproject

Op dit ogenblik, oktober 2014, zijn ongeveer 1.400 stuks speelgoed verzameld en er komt nog steeds meer. Met hulp van velen is veel speelgoed ingezameld, opgehaald, schoongemaakt, gerepareerd en compleet gemaakt.

Eén scoutgroep, de BePals in Den Haag hadden de overdracht van het speelgoed verweven in hun open dag naar hun wijk. De Bevers mochten de zware tassen aan ons overdragen.
De PéPé-groep in Loosduinen stelde ons ruimte ter beschikking om het speelgoed na te kijken, in dozen te doen en voorlopig op te slaan.
Dankzij de medewerking van het Verhuisbedrijf UTS Van der Geest (oud-scouts) uit Delft konden we veel verpakken in handzame dozen.

Helaas had de samenwerking met de vertegenwoordiging in Nederland van de UNHCR niet het gewenste resultaat. Ook elders in de wereld, onder andere in de USA, blijkt dat de contacten met de UNHCR op niets zijn uitgelopen, waardoor het speelgoed daar naar weeshuizen is gegaan. Maar wij zouden geen Scouts zijn als we geen oplossing vonden, dus…:
Is het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) in Rijswijk ingeschakeld. Op het ogenblik worden door hen extra Centra ingericht om de vluchtelingen, ook uit Syrië onder te brengen.
Wij gaan het speelgoed naar de verschillende Centra brengen!!!

Nu kunnen ook de door Jan Smits verzamelde knuffels (16 vuilniszakken!) uitgedeeld worden. In zijn woonplaats, Eindhoven, wordt een voormalig bejaardenhuis klaargemaakt om o.a. gezinnen op te vangen.
Hoewel het Toy-project Internationaal is afgesloten, kunnen wij nog voor Sinterklaas en Kerstmis acties ondernemen.