Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana opent 2015 met nieuwjaarsmaaltijd

Be Pals Prinses Juliana is het nieuwe jaar volgens traditie op een gezellige en lekkere manier gestart. Gestart werd met het eerste spel van 2015 en vervolgens deden Zo’n 70 kinderen en 20 begeleiders zich te goed aan een heerlijke boerenkoolmaaltijd die ter plekke was klaargemaakt door het bestuur

Be Pals Prinses Juliana begint elk nieuw jaar met een nieuwjaarsmaaltijd. Zo ook dit jaar. Voor 90 mensen werd er een maaltijd bereid door het bestuur. Voor alle jeugdleden was er een postenspel met diverse spellen. Zoals het labyrint waarin de jeugdleden zo snel mogelijk de uitgang moesten zoeken. Ook was er een post met omgekeerd trefbal, waarbij iedereen dit fanatiek speelde. Ook was er een vragenspel waarbij je de antwoorden in het bos moest zoeken. Bij het vakkenspel was het doel om met je hele groepje in vakken te gaan staan die steeds kleiner werden. Na de diverse spellen werd er een groepsfoto gemaakt en kon iedereen aan tafel..

Roger Gielisse, voorzitter van Be Pals Prinses Juliana, benadrukt dat dit een mooie manier is om het nieuwe jaar te starten. Het is een van de schaarse momenten waarbij alle speltakken en de jeugd van 5 tot en met 18 een gezamenlijk evenement hebben. Het valt natuurlijk niet mee om ze allemaal in een ruimte te hebben maar de gezelligheid overheerst en je ziet dat de kleinsten met verbazing kijken naar de aanzienlijke hoeveelheden die door de ouderen kunnen worden weggewerkt.

30 kilo aardappelen, 5 kilo boerenkool, 2 kilo spek en 40 rookworsten vormden de basis voor de maaltijd.

DSCF1926 DSCF1951 P1020238