Sinterklaas opkomst 29 november

Het was natuurlijk wel een beetje spannend of Sinterklaas zou komen. We gingen in ieder geval spelletjes doen samen met de jongens van de Speurders en de kinderen van de Bevers.

We werden verdeeld in vier groepen en gingen ook vier spellen doen. De grote Pietenquiz, het spelletje met de Pietenmutsen, pepernoten dobbelen en het cadeautjes inpakspel. Toen iedereen alle spellen had gedaan, gingen we chocolademelk drinken met een taai taai pop.

De leiding had ingebroken in het Pietenhuis en moest daarom een liedje zingen voor Sinterklaas en wat andere dingen doen.

Eerst moesten er drie jongens Welpen naar voren komen om op te drukken en te laten zien hoe sterk ze waren. Daarna lieten drie van onze Zonnestralen zien dat ze echt wel sterker waren dan de jongens en verdiende daarmee heel veel pepernoten.

Verschillende kinderen mochten een liedje zingen voor Sinterklaas en een groepje mocht zelfs voor Sinterklaas dansen.