Weekend opkomst 1 en 2 november

De eerste 2 dagen van november hebben de welpen een nachtje geslapen in ons eigen clubhuis. Natuurlijk hebben we er een geweldig weekend van gemaakt dat in het teken stond van heksen en in het bijzonder Foeksia de miniheks.

Het weekend begon, zoals elke opkomst, zaterdag om 10.00 uur. Alleen dit keer zeulden de welpen een hoop bagage met zich mee wat zij even in het leidingenlokaal neer mochten zetten.

Nadat we de opkomst geopend hadden met ons welpenlied gingen we naar buiten waar de zon scheen en de temperatuur heel aangenaam was. We hebben spelletjes gedaan zoals wedstrijdje vliegen op de bezem, veeg de balletjes uit je vak met een bezem en probeer zo zachtjes mogelijk de geblinddoekte heks te benaderen om het snoepje van haar te stelen.

Omdat het zulk fantastisch nazomer weer was hebben we buiten limonade gedronken. Hierna was het tijd voor een hoedendans. De welpen moesten in een kring staan en de heksenhoed aan elkaar doorgeven. Wanneer leidster Arianne stop zei was degene doe de hoed op had af en moest gaan zitten. Bij de 2e ronde was het nog ietsje moeilijker omdat de welpen ook op het fluitje van leidster Shannon moesten letten. Wanneer het fluitje klonk moest de hoed de andere kant op doorgegeven worden.

Na het bezemvangspel was het tijd voor de lunch. De welpen konden hun brood beleggen met allerlei lekkere of gezondere producten.

Natuurlijk moest er even afgewassen worden en daarna was het de hoogste tijd om te vertrekken met de bus. De welpen brandden van nieuwsgierigheid waar we naartoe gingen maar dat was nog eventjes een geheimpje. Eenmaal in de bus aangekomen vertelde Arianne dat we naar Scheveningen gingen waar we met zijn allen zouden gaan Glowgolven. De welpen werden verdeeld in 4 groepjes tussen de leid(st)ers. Het was wel wat druk bij de Glowgolf en af en toe moesten we even wachten op het groepje dat voor ons aan de beurt was.

Desalniettemin hebben de welpen zich vermaakt en terug in het clubhuis hebben ze hun eigen pizza mogen maken. Na een paar avondspelletjes; hebben de welpen zich rondom het kampvuur verzameld met een zakje chips en cola en mochten zij marshmallows roosteren. Voor het slapen gaan nog 1 avondspel; dolende straal waarbij de kinderen breaklights konden verdienen. Inmiddels was het de hoogste tijd om te gaan slapen want de ochtend erna hadden we nog weer een aantal dingen op het program staan.

Na het ontbijt werd er even in de speeltuin gespeeld zodat de leiding de knutselspulletjes klaar konden leggen. De welpen kregen een soepstengel, een handje zoute sticks en een dropveter. Ook hadden zij papier en wat kleurtjes tot hun beschikking. Zij hebben hiervan een heks op een bezem geknutseld. Voor sommige welpen was dit een leuke uitdaging.

Nog twee spelletjes buiten waarbij de welpen in de kring stonden; elementenspel waarbij je de vuurbal niet mocht vangen en bombal; op het moment dat René BOEM! zei was de welp die de bal had af.

Er hadden zich al een aantal ouders verzameld voor het hek dus het was de hoogste tijd om nog even gauw het fantastische weekend af te sluiten waarna de welpen hun bagage weer mee terug zeulden naar huis. Al met al weer een geslaagd weekend.

Arianne en Shannon danken Inge, Chris, René en Carolina voor hun hulp tijdens het weekend.