Opkomst 25 oktober

Vandaag was installatie dag voor 5 van onze nieuwe welpen maar voordat het zover was heeft de groep zich eerst verdiept in de jungle dieren.

Na het openingsspel van 10 keer overgooien zonder dat de tegen partij de bal krijgt gingen de welpen in groepjes van 2/3 kinderen op zoek naar postertjes van een jungledier met daarbij een vraag. Zij hadden in totaal 15 vragen te beantwoorden en tijdens de limonade was de spannende nakijk-tijd. De welpen hadden goed hun best gedaan. Zij mochten nu zelf een aantal vragen verzinnen die vervolgens gevraagd werden aan hun mede welpen.

Na dit alles nog 1 leuk tik-spelletje waarbij kinderen met 2 welpen staan en wanneer er een welp aansluit bij een groepje moet de eerste welp naar een ander groepje rennen. In deze tijd had de tikker de tijd om te proberen de ander te tikken. Leidster Arianne deed hierbij ook heel enthousiast mee.

Tegen 12 uur waren alle ouders van de te installeren nieuwe welpen. Dit gebeurt altijd binnen en traditioneel is dat de nieuwe welpen eerst eventjes op de gang moeten gaan staan. De andere welpen maken een poortje door met hun handen omhoog tegenover elkaar te staan. De nieuwe welpen mogen hier onderdoor lopen terwijl we ons liedje zingen. Hierna mogen zij ten overstaande van iedereen de welpen gelofte afleggen tegen de teamleidster. Zij krijgen de groepsdas en de groepsinsignes. Ze mogen een knuffeltje uitzoeken waarna er een spel volgt waarbij zij de knuffel eerst nog moeten “verdienen” dit keer moesten de nieuwe welpen proberen de knuffel onder de knieën van de andere welpen, die in een kring tegen elkaar aanzitten, te grijpen.

Wij zijn blij met onze 5 nieuwe welpen en wij wensen hen heel veel plezier bij de Zonnestralen.