Insigne-opkomst. Wijde Wereld.

18 januari 2020.
Insigne-opkomst : Wijde Wereld.
Het was vandaag geen Burendag, maar toch kwamen de buren van Patricia ons vandaag helpen bij de Woudwachters. Beverleider Chris en Zonnestralenleidster Arianne hielpen ons vandaag mee met het werken aan het Insigne Wijde Wereld en dat beviel goed.
De eerste opdracht was om tien bekende landkenmerken te herkennen en bij het goede land te zetten. We deden het in estafettevorm en moesten ook nog eens de wind trotseren die de antwoorden soms wegblies. Bij de tweede opdracht moesten jullie zelf land creëren én je kon ook nog eens land veroveren. Logan won net één stuk land dan de anderen, maar het was gaaf om te zien dat jullie dit spel zo leuk vonden. Yanghe zei zelfs dat hij dit wel vaker wilde spelen.
De speeltuin bij De Parkiet was natuurlijk veel te leuk om zomaar te negeren en daarom mochten jullie je daar ook nog even lekker uitleven.
Onze derde opdracht hoort bij Project Ghana. In dat land loop je niet even naar de winkel om een bal te kopen. De kinderen maken daar hun ballen zelf en dat gingen wij ook doen en het moet gezegd worden, sommige waren echt eredivisie-waardig. Niels had zelfs het bindtouw weggewerkt.
In deze wereld van 2020 zijn de Kinderrechten heel belangrijk en dat onderdeel werd onder de loupe genomen met een woordzoeker met de kernrechten.
De laatste opdracht was er één die je thuis moest doen. Je moest namelijk iets verzinnen om iemand thuis te gaan helpen de komende week en uiteraard komen we daar op 25 januari op terug.