De Friesland-opkomst.

1 februari 2020.
De Friesland-opkomst.
Na het openen zette iedereen meteen zijn of haar naam op de kaart voor Patricia. Zij is vanwege een operatie aan haar pols even een tijdje uit de running, maar we hopen natuurlijk op een snel én goed herstel.
De anderhalf uur daarna waren we in een zeer zonnig bos te vinden en dat was opmerkelijk, want er was regen voorspeld…..
Jullie wilden graag Vlaggenroof spelen en deze keer deden we dat met de Friese vlag én net even wat anders. Je moest als team de rode pômpebléren overbrengen van de vlag en als dat was gebeurt dan pas kreeg je de vlag. Het team van Roxana en Leonor was onoverwinnelijk zowel in de aanval en de verdediging, dus na een half uurtje strijd hadden ze de vlag veroverd.
Als het in Friesland vriest moeten de schaatsers ook wel eens over de weg naar de volgende sloot en dat heet klûnen. Dit deden we na met de loopklossen. We deden twee ronden mét een gave finale waarbij Yanghe de ultieme kluunkoning werd.
Ons derde friese spel was het kaatsen. Eigenlijk konden jullie best wel goed kaatsen, maar dan werd de moeilijkheid toch om de bal in het veld van de tegenpartij te krijgen. Toen het 2-2 stond kregen beide partijen de kans om het winnende punt te maken, maar dan bleek toch dat jullie ook heel goed konden verdedigen.
Terug in het clubhuis leerden we een heel stel fries woorden en daarna was het genieten van het suikerbrood met chocolademelk.