Smurfenkamp 2022.Deel 2.

Donderdagochtend 26 mei.

Voor dag en dauw waren er al welpen die in compleet uniform lekker buiten aan het voetballen waren, maar dat is altijd nog beter dan de slaapzaal op stelten zetten toch ? Het ontbijt ging lekker ontspannen en er mochten ook weer eieren worden gebakken. Wat vooral opviel was dat het brood niet aan te slepen was en dat jullie ook om fruit vroegen.
Ook het corvee was weer in ere hersteld en het moet gezegd, dat ging niet verkeerd.
Toen het hele kamp weer op orde was konden we openen en onthulden we de Smurfenvlag. Daarna kreeg iedereen een eigen Smurfenmuts en een Keycord met naamkaartje én unieke Smurf er op.
Gargamel kwam het eerste spel met jullie doen en dat was Trefbal in de kring. Dit spel is een klassieker bij ons onderdeel en al snel waren jullie lekker fanatiek bezig. Na drie potjes was het de beurt aan Smurfinnetjes Valerie en Evie. Zij gingen worstelen op z’n Smurfs, waarbij je moest proberen elkaars muts van het hoofd te grijpen terwijl je ook nog elkaars linkerhand moest vasthouden. Hierna wilden jullie toch echt vrij spel hebben, want jullie hadden het eiland ontdekt en daar kon je de prachtigste hutten bouwen…..en zoef weg waren jullie.