De Strandopkomst.

25 juni 2022.
De Strandopkomst.
Was het gaaf, of was het gaaf ! Onze laatste normale opkomst van een geweldig seizoen viel niet in het water, maar zat wel boordevol water. Net voor onze opkomst op het strand had het aardig geregend en dan had je natuurlijk ook nog die lekkere bak zeewater, de Noordzee.
Op het strand kunnen we altijd spelletjes spelen die je normaal niet kunt doen, zo is het vakduwen met de ruggen tegen elkaar altijd een groot succes, want als je valt val je lekker zacht. Het ging er trouwens aardig ruig aan toe, want er was geen ploeg die zich wilde laten wegduwen. Onze meiden brachten daar ook nog een portie tactiek bij door als het ware een sleepnet te vormen en zo wisten ze vijf van de zes potjes te winnen. Er was ook een rollebolteam dat het gewoon heerlijk vond om al rollebollend over het andere team het verlies te incasseren……
Hierna was er geen houden aan en rende de hele Horde de ze in met de Scoutfit nog aan. Het water was heerlijk en al gauw had iedereen zwembroek of badpak aan en werd er gebadderd bij het leven. Yannis had er zo’n zin in dat hij vergat zich om te kleden en met kleding en al het water in sprong.
Na genoten te hebben van het heerlijke water, begonnen we met het PingPongBal spel. Elk team moest 50 x een pingpong balletje van een koker af schieten met een waterpistool. De waterpistolen raakten echter al snel verstopt met zand en dus werden er bekers en frisbees ingezet. Uiteindelijk ging het zo goed dat er teams waren die het balletje meer dan 70 x van de koker kregen.
En toen werd het IJstijd en kon iedereen op zijn of haar badlaken lekker genieten van een ijsje, de zon, de vriendjes en vriendinnetjes en het lekkere warme zand.
Toen iedereen uitgerust was gingen de Rupsenrace doen. De teams moesten elkaars enkels vasthouden en zo een gigantisch parcours kruipen. Pepe, Benjamin, Nino en Liam waren onoverwinnelijk en wonnen twee potjes. Rafael, Diego en Bruce hadden wel twee keer de koppositie, maar eindigden heel knap twee keer als tweede.
Iedereen was nu wel weer toe aan wat vrije tijd, met een pakje drinken in de handen begonnen jullie mooie kuilen te graven en die werden ook nog eens gevuld met zeewater. Natuurlijk werden er ook Woudwachters ingegraven totdat je alleen nog de neusgaten zag en de frisbees werden ook weer gebruikt voor waar ze bedoeld waren. De Rupsenrace kreeg ook een vervolg, want jullie organiseerden zelf wat races.
We sloten af na het maken van een Groepsfoto en toen liepen we weer als vanouds in een Duinenmarstempo naar het verzamelpunt.
Wat een prachtig einde van een mooi seizoen !

Het Superteam,

Bert, Valerie, Patricia en Marc.