Vrijdag 27 mei.

Vrijdag 27 mei.

Na het ontbijt was er niet meteen vrij spel, maar moest iedereen zijn spullen netjes op onder het bed leggen en de slaapzalen werden tiptop schoongemaakt. Een heleboel Woudwachters gingen bootje varen en er waren welpen die maar geen genoeg konden krijgen van het knutselen. Ondertussen kon je ook nog lekker een Smurfenfilm bekijken of met de Smurfen op de Playstation spelen.
De forten op het eiland werden ook steeds mooier en groter.
Haverwege de ochtend hadden we goed nieuws, want we zouden gaan zwemmen en daar voor zouden we Levend Stratego spelen. Beide mededelingen kregen jullie goedkeuring en het leek wel of jullie nog fanatieker dan anders met het Levend Stratego bezig waren.
Helaas kregen we na dit spel slecht nieuws van het zwembad, want het riool van het zwembad was kapot en daardoor konden wij niet gaan zwemmen, dat was balen dus.
Maar als echte Scouts gingen we aan de slag met zeilen en planken en binnen “no time“ hadden we ons eigen zwembad gemaakt waar bijna alle welpen gebruik van maakten. Benjamin en Jo maakten er ook nog eens een prachtige hut bij en zo werd het toch een gave middag.
In de avond gingen we sluipen naar Gargamel en dat was nog niet makkelijk, want hij wilde ook iedereen aftikken. Toen het donker was gingen we weer het bos in om stukken van een landkaart over te smokkelen. Dit was niet makkelijk, maar wel erg gaaf.
De dag konden we afsluiten met een vuurtje van Valerie en lekkere kippenkluifjes die ook zeer gewaardeerd werden door onze eigen huisrat.
Toen de kluifjes achter de kiezen zaten zat er niets anders op dan een paar bieke scoutingliedjes te gaan zingen, waarvan “Lingelangeletje” nog lang nagalmde in de slaapzalen….