Het Elfstedenspel met Boerenkoolmaaltijd.

14 januari 2023.
Het Elfstedenspel met Nieuwjaarsmaaltijd.
Het was ongetwijfeld de natste nieuwjaarbijeenkomst die we ooit hebben gehad bij de Be Pals, maar we moeten jullie allemaal een groot compliment geven, want van Bever tot Explo bleven jullie allemaal razend enthousiast meedoen met het Elfstedenspel.
Dit jaar waren onze Explorers, ,met wat ondersteuning, de Stadhouders van elf steden. Centraal gelegen lag de twaalfde stad en dat was natuurlijk Julianadorp. Hier kon je je punten inleveren en je volgende bestemming krijgen.
Bij Evie in Bromberg kon je acrobatisch over een bal aan een touw springen. Evie vond het slingeren met het touw hartstikke leuk, maar ze kreeg ook af en toe hulp van de Scouts uit de groepjes. In Hotsjietonia stond Fang Hong, bij hem kon je klossen lopen en dat ging écht razendsnel. Niccolo was in Keverkapelle de Koning van het Poortjesbal en het bleek een spetterend spel te zijn.
Lucas was Stadhouder van Kielengat en daar kon je zaklopen tot je een ons woog. In Lampengat kon je je even opwarmen, want deze post was binnen. Bij Beverleidster Mieke kon je Snoepmemory spelen én natuurlijk wilden jullie dit wel twee keer doen. Ook bij Maylo en Valerie in Pieterburen kon je lekker opwarmen en energie opdoen, want bij hun kon je unieke straatnaambordjes maken in het Zonnestralen/Woudwachters lokaal.
Anna kon je niet missen bij Raadrots, want zij deed ongetwijfeld het mafste spel en dat was Inktvis vangen met een fietsbuitenband. We zagen de spannendste potjes waarbij je ook op het laatste nippertje nog kon winnen. Rene en Archer hadden de eer om in Rogerville hun spel te spelen, het was Hoepelpoepen en zorgde voor veel hilariteit.
Scoutingbikkel Gabi was in Rotteknor scheidsrechter bij vele potjes Lapjesgevecht en bij de onverschrokken Vayu kon je een gigantische stapel emmers omverwerpen in Zaltbommel de bommel. Destiny stond in Zuidlaren en maakte de mooiste variaties op het thema Wasknijper-Estafette.
Onze leiding zat in deze tijd niet stil, want ze moesten de eetzaal klaarzetten en natuurlijk de Boerenkoolmaaltijd voorbereiden en toen ze dat gedaan hadden genoten ze van het spetterende spektakel dat de jeugdleden verzorgden. Ook de inzet van ons nieuwe onderdeel de Flexpool viel goed op.
Het Scoreverloop tijdens de middag was trouwens ook hartstikke gaaf, want er waren veel groepjes die een keer de koppositie overnamen, maar uiteindelijk won groepje nummer……ÉÉN !

Dit jaar werd het spel, op verzoek van het Bestuur, georganiseerd door de Plusscouts van de Javarust, Leo, Anco en Bert. En daar hadden ze geen moment spijt van !