Smurfenkamp 2022.

Woensdag 25 mei.
Rond half zeven kwamen de eerste welpen aan bij De Eendenkooi en natuurlijk gingen ze meteen het terrein en het clubhuis verkennen. Toen iedereen er was konden we de slaapzaal inrichten en op dit kamp wilden de meisjes graag in hun eigen slaapzaal liggen en dat kon ook. Er was nauwelijks onengheid over wie er boven en wie er beneden mocht slapen, want het belangrijkste was dat je je plekje kon gaan inrichten.
We begonnen het kamp met een lekker potje “ Kat en Muis “ waarbij er nog wel eens heel hard door de muren heen werd gewalst…..
Daarna deden we een verkenningstocht door Het Zuiderpark. Één groep kon de opdrachten niet vinden, maar verzonnen zelf leuke dingen zoals de oefeningen in de openlucht sportzaal. De andere groep had in Charlotte een échte speurneus die alle kaartjes vond. We deden nog Staartenroof, zongen het Smurfenlied en deden ook een Smurfenkwis.
Bij het teruglopen naar het clubhuis kwamen we heel veel konijnen tegen en daarna was het tijd om marschmellows te roosteren. Het was heel gezellig bij de kampvuurplaats en jullie bakten ze echt heel bruin.
Rond middernacht was het toch echt bedtijd en hoorden we nog heel lang de geluiden die bij een eerste nacht op kamp horen.