De EHBO opkomst.

21 mei 2022.
De EHBO opkomst bij De Zonnestralen.
Vandaag begonnen De Zonnestralen met een heerlijk potje “ ongeluks “ tikkertje. De dames hadden ook zelf leuke ideeën om het spel nog spannender te maken, zo moest je het getikte lichaamsdeel ook nog eens omhoog houden. Hierna was het tijd voor de Tekencontrôle, alleen sprongen die teken steeds weer over naar een andere welp. De teken waren dit keer wasknijpers die soms heel “sneaky “ achter op je rug werden vastgezet zodat je niet eens door had dat je een teek had…..
Na een uurtje in het bos liepen we weer richting ons clubhuis en maakten we een unieke scouting EHBO hoed. Het was erg gezellig en zoals het echte Zonnestralen betaamd, werden de speldjes voor op het hoedje ook netjes gedeeld.
De limo was wel nodig, want daarna konden de welpen allerlei EHBO spullen verdienen die ze via een heerlijke hindernisbaan moesten ophalen. Vette watten, pleisters, mitella’s, enzovoort, alles was voorradig. Je moest eerst over een tafel springen, daarna door de hoepels, dan over vier krukjes lopen, zigzag langs de pilonnen en als laatste door een speeltunnel.
Met de verworven spullen begon het échte EHBO werk. De gebroken armen en benen werden mooi verbonden en we zagen zelfs hoofdwonden en vingerverbanden. Uiteraard was het ook even schrikken voor de ouders toen ze hun “gewonde “ kinderen om half één uit het clubhuis zagen komen.
Het was weer een unieke ochtendje Zonnestralen !