De natter dan nat opkomst.

21 mei 2022.
De natter dan nat opkomst.
Met een heleboel reservekleding begonnen we aan de natste opkomst van het jaar, ondanks dat we ook vaak in de regen opkomst hadden gehad….. Bij het eerste spel maakten we teams die met één hand een bezemsteel moesten vasthouden en met de andere hand een beker. Daarna mocht je de stok niet meer loslaten en steeds bekertjes water overbrengen. Alleen Bor had het niet begrepen want die liet de stok steeds los. Jullie werden steeds slimmer in het vullen van de bekers en bij het keren bij de emmers, want dat was natuurlijk het aller moeilijkste.
Hierna deden we het spel ook nog een keer zonder de stokken en dat was net zo leuk.
Als klassieker hadden we gekozen voor het water over je hoofd doorgeven met bekertjes met gaatjes er in. Jullie mochten de gaatjes dichthouden, maar er waren ook kinderen die het juist leuk vonden om onder deze douche te zitten.
Omdat de leiding nu een heleboel ballonnen met water moest vullen voor het volgende spel, konden jullie even lekker opdrogen in de speeltuin of in de kampvuurkuil.
Bij dat volgende spel moest je proberen om sneller dan je tegenstander een ballon met water te laten knappen. Soms ging dat heel goed, maar soms was de ballon heel eigenwijs en weigerde die om te knallen. Het was een top spel waarbij iedereen hartstikke gaaf meedeed.
Tijdens de limonade ging de zon volop schijnen en dat was wel handig, want iedereen was helemaal doorweekt.
We eindigden de opkomst met een potje Sponsbal, Valerie had hele gave Sponsballen gemaakt die lekker veel water konden opslurpen. Hier kon je dan de tegenstanders lekker mee natgooien. We deden dat met vier teams in vier vakken en dat ging aardig goed als de Sponsballen ook daadwerkelijk werden gegooid………
Louis, Tudor, Tomas en Ignas konden er geen genoeg van krijgen en gingen ook tot ver na het sluiten door met het Sponsbalgevecht.