De Kakkerlakken-opkomst.

8 februari 2020.
De Kakkerlakken-opkomst.
Op deze geweldige opkomst die door Adam was verzonnen, verwelkomden we Francesco en Andrea én Han als invalleider én Beverleider Yannick als nieuwe Woudwachtersleider.
Bij het eerste kakkerlakkenspel moesten de beestjes het zien te overleven op een steeds kleiner stuk terrein. Het werd nog echt spannend, maar uiteindelijk bleven er bij de ene groep 5 kakkerlakken over en bij de andere 4 kakkerlakken. Hierna gingen we de kakkerlakken pletten met ons eigen lichaamsgewicht….inderdaad we sprongen bovenop ze met onze billen. De kakkerlakken waren dit keer ballonnen die je dan ook nog tussen je benen, zonder handen te gebruiken, naar het krukje moest brengen. Het was écht spannend, want ook als je als eerste de kakkerlak had geplet kon je nog verliezen. Je moest namelijk ook de kakkerlakrestanten opruimen en dan ook nog als eerste bij je groepje terug zijn. Het gebeurde ook een paar keer dat de kakkerlakken op hetzelfde moment werden geplet en dat gaf een waanzinnige knal.
Voor het derde spel moesten jullie kakkerlakken vervoeren door het bos. De kakkerlakken waren dit keer wasknijpers, die moest je dan vastmaken aan een lijn tussen twee bomen. Ook losmaken zat bij het spel inbegrepen en dat leek soms nog moeilijker dan het vastmaken.
Bij de limonade kreeg Guusje een leuke ingeving en daagde ze iedereen uit voor een potje armworstelen. Ze versloeg bijna iedereen, maar toen ze tegenover Giovanni kwam was ze zo moe dat ze dat potje niet kon winnen. Giovanni bleek daarna ook niet te verslaan.
Na de limonade wilden jullie dolgraag even een kwartiertje de speeltuin in, gewoon even lekker uitwaaien.
We vervolgen het programma met een echt kikke achtervolgingsspel. Vier woudwachters kregen een touw met een kakkerlak er aan. Nadat ze weg renden mochten de andere welpen proberen om bovenop die kakkerlakken te gaan staan. Als dat lukte kreeg jij het touw. Het was hartstikke leuk om jullie zo lekker fanatiek te zien, maar je zag wel dat iedereen er erg moe van werd.
We eindigden daarom met een lekker rustig spel in het lokaal en dat was het Kakkerlakken-Memory.

Kleurwedstrijd.
Leonor, Carolina en Dylan leverden deze opkomst al hun Jubileum-Kleurplaat in. Op 15 februari mogen ze hun prijs uitzoeken. De andere welpen kunnen ook nog inleveren tot 29 februari.