Expeditie Robinson.

24 februari 2024.
Expeditie Robinson.
Alle onderdelen waren door de Voorjaarsvakantie gehalveerd, maar ook bij Het Phoenixvendel was dat geen reden om minder lol te hebben.
We begonnen met Tienbal. Je moest met je ploeg de bal tien keer naar elkaar toe gooien en het team dat dat als eerste drie keer had gedaan, had gewonnen. Tien keer overgooien bleek wat moeilijk, dus deden we het zeven keer. Het Sokworstelen zorgde voor waanzinnige kronkelpartijen op het kunstgras, want je moest proberen om een sok van je tegenstandster af te pakken en tegelijkertijd probeerde je tegenstandster dat bij jou. Om even op adem te komen werd het Eindletter spel gedaan. Beide teams begonnen met een Pylon en moesten nu iets erbij leggen wat begon met een N.
De gekste dingen werd er uit het clubhuis gehaald, zoals de gigantische wandlandkaart en de EHBO kist.
Bij het potje voetbal moest je als team minstens drie keer scoren én er mocht geen echte keepster in het doel. Hierbij ging het nog redelijk rustig, maar bij het Sumo-Worstelen vlogen de padvindsters soms letterlijk uit het veld. Iedereen deed wel sportief mee en het moet gezegd….. niet altijd het grootste meisje won…..
Tussendoor werd er gezellig limonade gedronken en werden de bekers ook creatief opgestapeld.
Het Rugduwen was ook een soort Terugduwen. Je stond met een tweetal of een viertal met de armen in elkaar met de ruggen tegen het andere team en dan was het duwen en nog eens duwen, maar niemand wilde opgeven.
Echt ultiem gaaf werd het Pylon pikken. We deden het op twee manieren. De eerste ronde mocht je alleen maar aftikken als de tegenstander de Pylon had aangeraakt, maar bij de tweede ronde mocht de Tikster je proberen te tikken wanneer zij dat wilde. Als dat echter niet lukte was je af.
Als je nou dacht dat het programma niet vol genoeg was, dan had je het mis. We gingen nu proberen om zoveel mogelijk kaakjes op te eten. Je moest wel eerst zes gooien met een dobbelsteen en heen en weer naar het hek rennen. Zodra een ander zes gooide kon die gaan schransen…..
We eindigden met een prima potje Ninja waarbij iedereen in de gekste houdingen probeerde om te overwinnen.

Wasweergaaf !