Zonnestralenopkomst van 10 mei 2014.

Vreemde dieren bij de Talaab Poel.

De Zonnestralen wisten niet wat hen overkwam,hun eigen leiding was ziek en nu stonden Bert, Inge en Wouter voor de horde.
Uiteraard stelden we ons eerst aan iedereen voor en daarna gingen we naar buiten,de regen in. De Zonnestralen deden dit onder groot protest want ze hadden eigenlijk geen zin om nat te worden en er mocht al helemaal geen vlekje op de broek komen. Bert,Inge en Wouter gingen echter gewoon door met hun speluitleg en voordat ze het wisten deden de Zonnestralen fanatiek mee met het spel waarbij een Gekko van zijn lelijke staart af wilde.
Na twee potjes gingen we naar het speelveld waarbij een en beer en een aap de vreemde dieren uit hun bos moesten gooien. De welpen,die deze vreemde dieren speelden, mochten echter steeds door twee poortjes ontsnappen naar een ander veld. Na een speltip van de moeder van Coco ging het spel nog beter.
Nu iedereen drijfnat was geworden, konden we mooi het spel van de haai en de platvissen spelen. Iedereen kreeg een krantenpagina, die moest vier keer gevouwen worden. Als de muziek dan uitging moest je de krant heel snel uitvouwen en er bovenop springen.
Na al deze actie wilden de Zonnestralen graag knutselen en dat kon. Met een grote homp klei mocht iedereen een vreemd beest maken, maar ineens kreeg iemand het idee om iets voor Moederdag te gaan maken en dat was natuurlijk ook prima.
Als slotspel verzonnen jullie zelf om “Hollandse leeuwen” te gaan spelen, dat deden we met een kleine spelaanpassing, want vandaag begonnen we steeds met twee leeuwen. Jullie wilden zo graag niet opgetild worden dat er hele moddergevechten ontstonden en dat was hilarisch om te zien.
Na afloop hadden we voor iedereen lekkere koekjes met vreemde dieren.