Scouts uit Den Haag reizen af naar Japan voor Wereld Jamboree

Meer dan duizend Nederlandse scouts gaan in de zomer van 2015 naar Japan. De Wereld Jamboree is een uniek internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd.

Een groep Nederlandse scouts reist in de zomer van 2015 af naar de Wereld Jamboree in Japan, het grootste internationale Scoutingevenement van de wereld. Een groot deel van de Nederlandse afvaardiging gaat mee als jeugddeelnemer en is tussen de 14 en 17 jaar oud. Al in 2013 begonnen de deelnemers met de voorbereidingen: kennis maken met elkaar en de Japanse cultuur.

Alex Klein, Jonna Philippa en Wendela Quist bereiden zich met hun troep Corpus voor om de Wereld Jamboree tot een geweldige ervaring te maken. In de troep met 36 deelnemers en 4 stafleden zitten scouts uit Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Rijswijk, Delft en nog veel meer plaatsen.

Tijdens de diverse troepweekenden hebben de deelnemers kennis met elkaar gemaakt en met de Japanse cultuur. Ook hebben ze veel informatie ontvangen over de reis. Het contigent weekend werd geopend met een spectaculaire lasershow. Daarnaast waren er uitdagende scouting activiteiten, een grote “Japanse Beachparty” en de afsluiting met een Japanse drumband!

Het Nederlands contingent bestaat in totaal uit 19 troepen en wordt ondersteund door de contingentstaf. Zij zorgen voor de organisatie van o.a. materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een flinke groep jongvolwassen scouts mee, die zich in Japan inzetten als lid van het international service team om de Japanse organisatie te ondersteunen.
In de voorbereiding komt iedere troep vier keer samen voor een troepweekend. Hierna volgt een contingentskamp en dan vertrekt het hele contingent naar Japan. In Japan maken de scouts kennis met de Japanse cultuur tijdens een voorreis en maken zij samen met 30.000 scouts uit 150 landen de Wereld Jamboree mee. Na dit onvergetelijke evenement keert iedereen weer terug naar Nederland met een bak aan verhalen. Twee maanden na de Jamboree komt iedereen nog één keer bij elkaar om alles tijdens een reünie af te sluiten.

jamboree