De St. Jorisviering

23 april 2016.
De St. Jorisviering.
Hagelstenen, regenbuien en zonnestralen kwamen vandaag allemaal op precies op het goede moment in het programma.
Om vijf voor twee waren alle krukjes in theater Be Pals nog lang niet bezet, maar om één over twee moesten we er zelfs krukjes bijhalen. We begonnen met het St.Joris verhaal in verkorte versie weergegeven door enkele Dhaulaghiri-Explorers en Jasper de gast-pannenkoekbakker. Daarna zongen we een geheel nieuw lied om lekker in strijdbare stemming te komen, want wij gingen met z’n allen Joris helpen om zijn bruid te bevrijden van de dikke maffe draak.
Achter Bart en Els vormden we een lange bonte stoet die onderweg allerlei obstakels moest nemen.
Zo moesten we door een rivier, we hinkelden een stuk, we draaiden een stuk door, we kwamen in een hagelbui, we deden “bearcrawls” en we namen de drukke Nieboerweg met de ogen dicht…..

Toen we bij het gebied van de draak kwamen moesten we eerst de sterkste strijders overhouden met drie fantastische potten trefbal in de kring, waarbij onze Bevers gewoon bij de Welpen meededen, de Woudwachters, de Speurders en de Zonnestralen niet voor elkaar onderdeden en alle Scouts op een kluitje ook zeer fanatiek meededen.
Uiteindelijk mocht toch iedereen de draak verzwakken door hem voortdurend te bekogelen met levensgevaarlijke poya’s.
Verzwakt als hij was liet hij de bruid los en dat vierden we met een snoepfestijn.

Na een zeer gezellige terugreis kwamen we weer aan bij het clubhuis, waar vuurmeester Rene niet één, maar twee vuren voor jullie had gemaakt. Nu kreeg iedereen limonade en een grote koek en keuvelden jullie gezellig tien minuutjes weg in theater Be Pals.
In deze korte pauze, was het Phoenixvendel echter druk in de weer om zich om te kleden voor een superproduktie van het St.Jorisverhaal. Alle meidenscouts vertolkten een hoofdrol en Emma was vertelster die al jullie aandacht had.

Na een korte en zeer krachtige Sing-Song met de meezingliederen “Overal waar we komen“, “Boemtjikkeboem” en “Aramsamsam”, deed elk onderdeel de beloftehernieuwing centraal op het toneel tussen de vuren Be Pals en Prinses Juliana.

Het was weer een heerlijk spektakel dat je eigenlijk alleen maar bij de Be Pals zo kunt meemaken.

st-joris201618