De verrassingsopkomst

30 april 2016.
De Verrassingsopkomst.
De grootste verrassing was natuurlijk dat jullie onze verrassing erg leuk vonden…..
In navolging van een ontelbare hoeveel Scoutinggroepen voor ons besloten wij ook eens het grote ruilspel te gaan doen waarbij je een ogenschijnlijk waardeloos artikel moest proberen om te ruilen voor een duurder artikel.
We begonnen de opkomst echter met een spelletje dat van simpelheid in elkaar zat. Één welp gooide een bal achterover naar de groep, dan moest degene die de bal ving hem achter zijn/haar rug houden en de rest deed net alsof. Daarna mocht de gooier raden wie de bal had.
Sommigen raden het één keer goed, maar er was er maar één die het twee keer goed raadde en dat was Valerie.

In de Fahrenheitstraat splitsen we ons in twee groepjes en daarna gingen we ruilen. Thomas had meteen prijs en kreeg twee croissantjes, Floris kreeg een prachtige bloem die hij later weer omruilde voor een telefoonhoesje, Joe kreeg een prachtige rugzak, waardebonnen, inlegzooltjes, een paraplu en de Donald Duck. Ook de andere welpen vermeerderden hun artikelen in waarde, zo kreeg Valerie een mooi T-shirt en Duuk kreeg een duur bakblik die hij later gebruikte bij Lorenzo om iedereen van een ijsje te voorzien. Ook werden er gratis ogen gemeten bij bijv. Duncan en kreeg Ben een zakje heerlijke chocolaatjes.
Soms werd er niet eens geruild en kreeg iedereen een spekkie bij een winkel en Rafael kreeg een prachtige lamp, en twee gigantische kaarsenstandaards.

Na het ruilspel gingen we nog een keer naar Lorenzo en mocht iedereen weer een ijsje nemen.
Op het terras hielden we vervolgens een gezellig praatje over het Zomerkamp, want eigenlijk willen we natuurlijk iedereen meehebben in die week !

Op de terugweg zongen we de hele Fahrenheitstraat gek met ons Be Pals lied en in het clubhuis aangekomen mocht iedereen iets uitzoeken uit de artikelen die we hadden verkregen met het ruilspel……én dan was er nog net tijd voor nog een verrassing…..iedereen mocht grabbelen in de grabbelkoffer.

Op 7 mei is er geen opkomst.

Verrassingsopkomst