Proefjes en techniekopkomst

14 mei 2016.

Proefjes en techniekopkomst.

Toen we vertelden dat we met het tikspel “mierenhospitaal” begonnen werd iedereen enthousiast, want bijna iedereen bleek dit spel te kennen. Als je getikt was moesten twee andere spelers je naar het Mierenhospitaal dragen en dat gaf mooie taferelen, maar er werden ook gewonde mieren op de rug vervoerd.
Daarna was het tijd voor de eerste proef en dat was het scheiden van peper en zout met een statische ballon. Eerst hielden jullie de ballon IN het zout en de peper en dat werkte natuurlijk niet, maar toen we de statische ballon voordeden met jullie haar begrepen jullie dat de ballon ongeveer vijf centimeter boven de tafel moest worden gehouden en dan zag je de peper zo naar de ballon toe springen. Het tweede proefje was het geheimschrift met citroensap en het later weer tevoorschijn toveren met een theelichtje.
Hierna hadden we alles klaarliggen om een luchtballon te maken, maar omdat het begon te regenen moesten de verlengsnoeren snel naar binnen. Gelukkig vonden jullie de proef met de volle emmer water ook erg leuk. Door deze heel hard rond te draaien bleef het water erin, ook als de emmer boven je hoofd hing.
De waterraket vormde het hoogtepunt van de middag, jullie schoten de raket gigantisch hoog de lucht in door er heel hard lucht in te pompen. Wanneer hij de lucht in schoot was steeds een verrassing en dat maakte het juist kikken.
We bakten ook nog pannenkoekjes boven een theelichtje en aten onverschrokken drie soorten insekten op.

Proefjes en techniekopkomst