Het Woudwachters Soldatenkamp

21 en 22 mei 2016.

Het Woudwachters Soldatenkamp.

We begonnen het weekend bij de Martin Luther King groep in Rijswijk met een driedubbele installatie van Duncan, Jayden en Thomas. Uiteraard moesten ze eerst een echte legeropdracht doen en dat was met hun team zaklopen in een grote puinzak.
Alleen het erin klauteren was al een maf gezicht en alle drie de teams bleven de eerste minuten niet overeind. Toch hadden jullie het buitensporig zaklopen snel onder de knie en zo werden het toch hele spannende potjes.

De installaties deden we vervolgens gezellig in de buitenlucht in vol ornaat en in het gezelsschap van de ouders en familieleden. Na het knuffelvangen begon het Soldatenkamp pas echt met de speciale Genie-troepen die elk met 10 houten pallets iets moois mochten gaan bouwen. Er was één troep die een complete kampwinkel opbouwde waar je op een gegeven ogenblik zelfs ijs kon halen.
Een andere troep had een loopvlonder gemaakt en Genietroep 3 had een houten doel gemaakt.
Ook de leiding kreeg inspiratie en bouwde een buitenkeuken waar je later ook heerlijke hotdogs kon krijgen en drie verschillende soorten soep.

In de avond hielden we een Rugby-toernooi waarbij niemand zich de rugbybal uit de handen wilde laten pakken. We zagen knetterharde, maar eerlijke gevechten om de bal en er werden hele mooie punten “ gedrukt “.
Het krabbentikkertje op hetzelfde rugbyveld werd een acrobatisch iets omdat iedereen zo mooi mogelijk over de tikkende krabben heen wilde springen. De krabben hadden gelukkig een goede tactiek en dreven hun prooi vaak in een hoek van het veld…..en daar kwam je dan echt niet meer weg uit hun scharen.

We dachten met het spel “ De Kolonel Zegt “, jullie iets rustigers aan te bieden, maar met opdrachten als het over de grond rollen enzovoort werd het toch nog een zeer actief spel. Als je de opdracht deed als de kolonel het niet gezegd had, was je helaas af.
Ondertussen was het aardig donker geworden en konden we naar het bos voor een pot ouderwetse Levend Stratego. Er waren aardig wat regels om te onthouden en in het donkere bos zag je echt niets als je geen zaklamp had. Toch deerde dat jullie niet en werd er een zeer strategisch spel gespeeld door het rode en het blauwe team.
Na dit spel mochten jullie je verstoppen voor de leiding. Eerst vonden sommigen dat nogal eng, maar al gauw had iedereen een mooi plekje gevonden en maakten jullie zelfs de leiding af en toe aan het schrikken.
Alleen Floris en Esra waren te goed verstopt en kwamen lachend als winnaars uit het donkere bos.

Toen we terug bij het clubhuis kwamen had Scoutleider Marc een prachtig kampvuur voor ons gemaakt waar we alle scoutingliederen weer de revue lieten passeren. Na een half uurtje zingen was het tijd om heerlijke marschmellows te roosteren en toen de volle maan boven ons clubhuis stond ging iedereen lekker de brits in.

Zondag.

Degenen die zondag als eersten hun spullen hadden opgeruimd mochten gaan Lasergamen en met de waterpistolen spelen en toen de hele slaapzaal was opgeruimd gingen we ontbijten.
Iedereen mocht ook nog een eitje met spek bakken, want daarna hadden we nog een heel soldatenprogramma.

Het eerste ochtendspel was trefbal mét achter en zijvakken en daarna gingen we in de omgeving o.a. met de rupsbanden lopen en Belgisch Worstelen.
Bij het rupsbandlopen verbaasden jullie ons echt want een jaar geleden ging dat nog voor geen meter, terwijl jullie nu met gemak een afstand van 50 meter overbrugden. Bij het eerste potje sneed één team zelf het andere team af en beide teams bleven toen overeind. Alleen daarom hadden jullie al een medaille verdiend.
Het Belgisch Worstelen deden we ook op z’n belgisch door het midden op een verkeersplein te doen.
Het werd vooral een strijd tussen Abel en Fanghong, maar wij denken dat Fenghong uiteindelijk de meeste potjes won. Goed zo Fanky !

Teruggekomen bij het clubhuis gingen jullie als één goed georganiseerd team de palletbouwwerken slopen en naar de houtstapel brengen. Dit hoorde er natuurlijk ook bij en werd zonder mopperen gedaan.
Daarna gingen we lunchen en sloten we af met een leuke Soldatenloterij.

Het was één van de tofste weekenden ooit, vooral omdat jullie je echt met iedereen konden vermaken.

Soldatenkamp