Koningin Maxima ontvangt Scouts

foto-maximaVandaag was een bijzondere dag voor een delegatie van de Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana bestaande uit de voorzitter Roger Gielisse en twee leidinggevenden Lisa Dienske en Astrid van der Hoek in verband met een ontmoeting met Koningin Máxima (beschermvrouw van Scouting Nederland) in het paleis Noordeinde.

Het doel van de ontmoeting was het toelichten van NSGK Samen @ Scouting: Unlimited Adventure

Unlimited Adventure is een samenwerkingsproject van Scouting Nederland en NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het doel van het project is om scouts met en zonder beperking de kans te geven elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en samen activiteiten te ondernemen. Bij dit project kwamen twee scouts met een beperking en twee scouts zonder beperking aan het woord. Zij hebben samen al meerdere activiteiten ondernomen en vertelden Koningin Máxima hoe zij die ervaren hebben, wat ze hiervan hebben geleerd en hoe er nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.

Naast onze leden waren er ook andere leden van andere Scoutinggroepen uitgenodigd. Andere onderwerpen die ter sprake kwamen waren. De samenwerking van het Leger des Heils met Scouting Nederland en de mogelijkheden van vrijwilligers om hun talenten te ontwikkelen en zich te laten coachen.

Kortom een bijzondere dag voor onze leden van onze Scoutinggroep

Meer artikelen over het bezoek kan je hier vinden:

foto-maxima1https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2016/12/06/koningin-maxima-ontvangt-scouts-op-paleis-noordeinde

http://www.ad.nl/dossier-den-haag/scouts-maxima-spannender-dan-sinterklaas~a2d0d7cc/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

https://www.scouting.nl/nieuws/861-scouts-tonen-maatschappelijke-waarde-aan-koningin-maxima

http://www.eo.nl/blauwbloed/artikel-detail/scouting-op-bezoek-bij-maxima/

http://www.rd.nl/vandaag/koninklijk-huis/scouts-op-bezoek-bij-koningin-m%C3%A1xima-1.1356855