Kaderweekend Be Pals Prinses Julianagroep

Het seizoen 2017-2018 is afgelopen weekend van start gegaan tijdens een zonovergoten weekend met het kader. Zo’n 20 man/vrouw leiding en bestuur kwam bijeen in het groepshuis van Scouting Poeldijk. Met verse koffie en thee werd iedereen welkom geheten en werden er vervolgens groepjes gemaakt om op pad te gaan. Ieder groepje kreeg een lijst met 88 opdrachten en mocht zelf bepalen waar deze werden uitgevoerd. Antwoorden kwamen door via whatsapp. Hilariteit alom, veel lol, gezelligheid etc. en daarbij ook serieuze opdrachten als hoe ziet de groep er uit in 2031, benoem positieve punten van de Be Pals en geef verbeterpunten aan.

Aan het einde van de middag kwam iedereen weer bij elkaar om te borrelen en ervaringen uit te wisselen. De “rainbow unicorns” hebben met de opdrachten de meeste punten behaald.
Met elkaar werd alles in gereedheid gebracht voor een smakelijke barbecue. De zelfgemaakte saté, kruidenboter en griekse salade maakten het af.
Na het opruimen en afwassen was het weer tijd voor koffie en aansluitend een pubquiz waarbij de categorieën Scouting, eten en drinken, het Westland, Be Pals, rollen en dieren voorbij kwamen.
Voor wie het nog niet wist, “Be Pals” betekent “Wees vrienden”, het motto dat Lord Baden-Powell meegaf bij zijn afscheidspeech.
De avond werd afgesloten in de kampvuurcirkel met een knapperend vuur. Terwijl de een al naar bed ging nam de ander nog een biertje en een toastje.

Zondagochtend vond het ontbijt wederom buiten plaats. Bij de koffie werd er ingegaan op de serieuze zaken die zaterdag tijdens de opdrachten naar voren waren gekomen. Het heeft veel stof opgeleverd. Binnenkort zal een en ander worden opgepakt, zodat er aan een deel van de vragen en wensen gevolg kan worden gegeven. Er is vervolgens aan kleine groepjes uitleg gegeven hoe de website per onderdeel kan worden bijgewerkt en er zijn wat foto’s gemaakt voor het smoelenboek.

Rond het middaguur was alles opgeruimd, ingepakt en schoongemaakt en vertrok het gezelschap naar De Tuinderij in De Lier. Koffie, thee en appeltaart stond al klaar en werd met smaak genuttigd alvorens de wc-pottenrace “Je kan de pot op” van start ging. De activiteitenbegeleiding wist niet zo goed wat ze met ons aan moest. Er werd vooral gestreden om welk groepje het beste vals kon spelen. Na veel fun gingen we in transparante ballen het water op. Probeer maar eens overeind te komen en te lopen in een bal over het water. Een enkeling slaagde er toch in.

Het zeer geslaagde weekend werd afgesloten met nog wat napraten en een drankje. Het scoutingseizoen is geopend!