Phoenixvendel Zomerkamp 2023.

Het Phoenixvendel Zomerkamp 2023.

De schat van Kapitein Roodbaard.


Op zaterdag 8 juli vertrokken de padvindsters om het “Ticket to ride “ te spelen. Het leidde ze van station naar station en was een avontuur op zich. Onderweg werd ook het Piraten-thema bekend gemaakt.
Toen het Phoenixvendel eindelijk in Ommen was, konden de tenten worden opgezet en uiteraard ging dat supergoed. Achttien meiden gingen in vier tenten en die stonden echt mooi in het gelid.
Maar één tent had de uitgang de andere kant opgezet en dat had waarschijnlijk zo z’n redenen….
De grote keukentent gingen we pionieren als schip en dat werd meteen de origineelste keuken van het hele terrein.
Het terrein werd helemaal compleet met een ophaalbrug voor het leidingterrein,een volleybalveld en een onwijs gave plek waar de rondes konden eten en chillen.
Dit jaar bestond Gillwell Ada’s Hoeve 100 jaar en dat vierden we mee met gebak en een vleugje Be Pals gezang, bovendien deden we mee met een werkelijk heroïsch “Hollandse Leeuwen” waarbij de meiden van het Phoenixvendel écht een hoofdrol vertolkten. Melissa tilde soms twee verkenners tegelijk op en Nicole was de laatste Scout die ongetild overbleef.
We deden ook mee met een groot Postenspel met de mafste spelletjes.
Het eigen programma was ook super, zo kon iedereen lekker boogschieten en werden er drie onzinkbare vlotten gebouwd. Toen de vlotten echter te water gingen was er één vlot dat al gauw niet onzinkbaar bleek. Gelukkig konden we met z’n allen wel op twee vlotten de rivier af. Het begon natuurlijk spannend met een soort vlot veroveren en het eindigde met een heerlijk verfrissende zwem en stoeipartij.
Chris had ook dit jaar weer een supergave Hike uitgezet. De routes waren niet makkelijk, maar dat gepuzzel vond iedereen eigenlijk wel leuk. Ook de posten waren verrassend, boven op een uitkijktoren, lasergamen en broodjes knakworst opwarmen in de berm.

Het koken deden jullie dit kamp natuurlijk weer zelf en ook de jongeren hadden al snel door hoe de Colemanbranders werkten…..inderdaad je hebt even geduld nodig. Ook in de ochtend waren jullie er vroeg bij om pannenkoeken en tosties te bakken én niet te vergeten het heerlijk gebakken eitje.

Met de OV-kaart ging ook de rest van de provincie open, want jullie konden heerlijk shoppen in Zwolle en na een dagje Hellendoorn mochten jullie ook nog een maf glijbaanzwembad verkennen.

De avonden waren ook erg sfeervol, eerst zonder kampvuur, maar met een speciaal aangepast “Wolven van Wakkerdam “, een veiling van de mooiste spullen en een slackline en hangmat waar je kon chillen.
Toen we echter vuur mochten maken gingen we helemaal los, want onder leiding van Gabi hakten jullie het halve bos weg voor twee torenhoge kampvuurtjes.

Één van de hoogtepunten en tegelijkertijd schrikmoment, was het Cocktailmaakspel voor Kapitein Roodbaard. Bij verschillende rondes moest je ingrediënten verzamelen met de mafste namen en die spullen moest je rennend naar je eigen groepje brengen. Lotte nam daarbij een echte piratenduik en daarbij schoot haar arm uit de kom. Samen met Kim en Lisa heeft deze bikkel een hele nacht in het ziekenhuis gezeten, maar jullie raden het al…..Lotte deed de volgende dag gewoon weer met ons mee en het hele Phoenixvendel was haar rechterarm geworden.

De Bonte Avond was écht zo waanzinnig leuk en swingend en ook nog emotioneel, want uiteraard werd er al een soort van afscheid genomen van de oudste meiden. Jullie hadden kikke toneelstukjes, onvoorstelbare dansjes en werkelijk te gekke liedjes.

Dit kamp was écht onvergetelijk !