Johans Verrückter Spaziergang.

17 december 2023.
Winterwandeling met Johan als Gids.
Nadat we allemaal verzameld waren op het Centraal Station gingen we richting Haagse Bos. Toen we op pad gingen viel ons oneens een wintermuts op vlak voor de schuifdeuren…..
Nog voor Johan aan zijn verhaal kon beginnen, nam Leo het even over met een interessant verhaal over een luik waar alle belangrijke leidingen van Den Haag bij elkaar kwamen, dit was heel handig voor als we in de toekomst heel Den Haag willen platleggen als Javarust-Programma.
Daarna kon Johan helemaal opgaan in zijn rol als Javarust-Gids. We leerden van alles over het veen en het klei en de bombardementen die het Bezuidenhout platgooiden. Hij vertelde zo beeldend dat we de oude gebouwen weer in 3D voor onze ogen zagen verrijzen. Ook Rob en Hans mochten als
“ side-kick “ van de Gids even een anekdote vertellen.
Na een tijdje door het Haagse Bos te hebben gelopen, waanden we ons allemaal in een mooi Gelders bos want dat krijg je nu eenmaal als een bos onaantastbaar is. Bij een bruggetje aangekomen kregen Leo en Monique een openbaring want daar hadden ze héél lang geleden een foto als verliefd stelletje gemaakt en uiteraard deden ze dat nog eens over. Omdat de begroeiing steeds dichter werd, werd het tijd voor de meesten om een plaspauze in te lasten, maar Rob toverde een Leffe uit zijn binnenzak.
We weken gelukkig ook van de paden af en dat maakte de tocht lekker avontuurlijk en Femke was ook erg blij dat de dikke laag bladeren op de grond een val konden verzachten. Johan had nog een grap in petto voor ons en dat was de stop op De Van Hogenhoucklaan waar we als Stam menigmaal van de Poolse Zuurkool mochten genieten bij Oubaas Nico Delfos. Uiteraard maakten we daar een Groepsselfie speciaal voor Marja.

In de avond genoten we van Snert met Roggebrood en een versgebakken Kersttulband en daarna was het tijd voor een heerlijke Pubquiz onder leiding van Mieke. We wisten nog niet eens de helft van de antwoorden, maar we hadden voor 110 % lol.