De Speurders Buitenopkomst.

27 januari 2024.


De Speurders Buitenopkomst.
Vandaag gingen de welpen op avontuur met Oe, Mang en Lieze. Eerst wilden jullie graag “Iemand is ‘m,niemand is ‘m “ spelen. We liepen wel even alle spelregels door, want we wilden het spelen als echte Scouts. Afweren met de handen mocht dus en als je de bal ving, was de gooier af. Het werd een onwijs spannend half uurtje, waarbij ook veel gelachen werd.
Daarna gingen we naar het bos, waarbij Lieze onderweg “De vloer is LAVA.” Deed. Sommige welpen vonden mooie plekjes in hangbomen en andere omhelsden gewoon een boom op één meter van de grond. Echte krachtpatsers dus !
Op een paar meter van de Sneuvelheuvel vonden we een prachtige plek voor een paar potjes “Buskruit “, er was niet alleen veel begroeiing, maar er waren ook heuvels waarachter je kon verstoppen. Kalle was de eerste zoeker en hij buutte wel tien kinderen. Daarna probeerde Max dat aantal te verbeteren. Onze complimenten ook voor de welpen die het aandurfden om de bal weer weg te schoppen. Pepijn en Axel waren daar meesters in.
Bij de zandvlakte was het tijd voor een spannend kringspel. De kring van welpen werd een hekwerk wat een onschuldig schaap moest verdedigen tegen een hongerige wolf. Het werd lekker fanatiek gespeeld en ook Mang lieten jullie niet door het hekwerk.
Terug bij het clubhuis ging iedereen even chillen op het gras en daarna dronken we een limootje en aten een snoepjens…..
Mang had nu een waanzinnig gaaf spel voor jullie bedacht. Het was een potje voetbal met als moeilijkheid dat hij de “Freezzzfluit” er in gooide. Inderdaad, als hij floot moest iedereen stokstijf stil staan. Als je bewoog was je even af tot er gescoord werd. Dit spel vonden jullie zo leuk dat er geen tijd meer was voor het spel van Lieze. Zij wilden met jullie “Muurtje bouwen’, maar dat kan natuurlijk de volgende keer nog.