Phoenixvendel Tochttechnieken.

27 januari 2024.
Tochttechnieken.
Vandaag stonden de Tochttechnieken op het programma, omdat De Berentocht eraan kwam.
Om iedereens aandacht vast te houden, gingen Bert en Valerie eerst een spel met jullie spelen en dat was “Iemand is ‘m, niemand is ‘m “ met alle spelregels die er maar te verzinnen waren. Iedereen speelde lekker fanatiek mee en soms vonden jullie ook leuke sluipweggetjes om de regels te omzeilen, zo werd Emma regelmatig als “schild “ gebruikt en voor het rollen met de bal bleken de voeten ook erg handig….
Na een half uurtje ging iedereen met rode wangen bij het Whiteboard zitten. We bespraken de kruispuntenroute, het oleaat, het bolletje/pijltje systeem, de stripkaart, enz.
Bij de Kruispeiling aangekomen, besloten we om even een pauze te nemen met een spel. Mary had een voorstel en wilde het spel “LekkerVies” spelen. Na een korte uitleg vond iedereen dat een uitstekend idee. Bij dit spel moest je ook de overlopers optillen en daarbij raakten geen Scouts gewond, maar de knoopjes van de Scoutingbloezen sprongen wel in het rond.

Bij de limonade met snoepekes mochten jullie allemaal op je telefoon of op de laptop kijken hoe je een kruispeiling moest maken. Het filmpje van de coördinaten was erg duidelijk en jullie beloofden ook plechtig om de andere filmpjes thuis te bekijken, want de link staat in jullie app.

Hierna had Julie een voorstel voor een spel en dat werd ook weer lachen.

Omdat we merkten dat niet iedereen elkaars naam kende, besloten we af te sluiten met “Poolnoodle” mep. We maakten een kring met stoelen en stelden ons voor de zekerheid nog een keer voor aan elkaar. Als je vervolgens je naam hoorde, moest je snel de naam van een andere padvindster noemen, anders mocht degene in het midden je op de knie meppen met een Poolnoodle. Valerie begon in het midden en dan weet je wel dat er zachtjes wordt gemept….toch ?

Na twintig minuten had degene in het midden steeds minder kans om te meppen, want Guusje, Emma, Brina, Emer, Kesha, Hannah, Alicia, Emmely, Julie, Marente, Isabella, Charlotte, Mary en Laura, hadden alle namen voorgoed ingeprent.