Bosgeuzen Beveropkomst.

“Back to the Bevers” met de Bosgeuzen!

Vandaag deden we aan jeugdsentiment met de scouts. We gingen terug naar hun bever-tijd. Na het openen openden we nogmaals met het beverlied; het liefst lekker hard, anders hoor je het niet!! We begonnen met een paar potjes “superkippen”. We deden de vogeltjesdans gezellig mee. Daarna huppelden we hand-in-hand naar het bos voor 10 tellen in Hotsjitonia.
Toen het wat begon te druppelen, liepen we snel terug naar het clubhuis. Daar dronken we een lekker bekertje limo, natuurlijk moest er eerst “Alle bevers drinken limonade” gezongen worden en de yell Mi-ma-moetsie Fi-fa-foetsie werd luidkeels gezegd. Er werd woordje doorgefluisterd in de kring. Inmiddels was het weer droog en speelden we buiten een potje stoelendans. De jongens die af waren mochten hun eierwafel versieren en lekker opeten bij de kampvuurkuil. Hierdoor wilden ineens veel jongens graag af zijn😂🤣. De jongens bedachten zelf spellen met de krukjes en we lieten ze maar even begaan. Toen was het knutseltijd. Van een knijper, een lucifer en twee elastiekjes werden kruisboogjes gemaakt. Uiteraard werd er flink mee geschoten. Als laatste werd er trefbal gespeeld. We sloten weer af met het beverlied en als de jongens hun papa of mama zagen, mochten ze naar huis. Stef en Felix kwamen nog met het briljante plan om ook eens een “Weer naar de Welpen opkomst” te houden. Daar gaan we vast nog wel eens mee aan de slag!