Phoenix Welpenopkomst.

23 maart 2024.
De Welpenopkomst.
Wat is er nou leuker dan even terug in de tijd reizen ? Vandaag konden jullie weer onbezorgd een wellepie zijn met spelletjes waar elke zevenjarige blij van wordt.
We begonnen met “Vossenjacht”, Jullie kregen allemaal een enveloppe met een plaatje van een vos of van een jager er in. Dan moest je jezelf verstoppen. Op het fluitsignaal mocht de enveloppe open. Als je een plaatje van een vos had moest je verstopt blijven, maar als je een plaatje van een jager had, moest je terugkomen en daarna de anderen zoeken. Hannah en Guusje werden de onverwachte jagers. Zij vingen drie vossen, dus de andere vossen waren niet te vangen.
Intussen hadden we alle weersomstandigheden gehad bij de Sneuvelheuvel, maar konden we toch met een zonnetje in de rug naar de zandvlakte lopen. Hier gingen we Touwtrekken in alle variaties die je je kon bedenken. Omdat we met een oneven aantal waren mocht Alicia met twee partijen een potje meedoen en beide potjes werden met haar erbij gewonnen. Kesha wilde graag met de oudste meisjes tegen de rest en Emma daagde het grootste meisje uit. Uiteraard werden ook Gaby en Lisa uitgedaagd en zo werd het echt een middag om van te genieten.
Terug bij het clubhuis konden we met een limootje in de hand en vele speculaasjes genieten van De Bosgeuzen die nog verder in de tijd teruggingen dan ons, want ze hadden een Beveropkomst. Jayden zorgde voor veel entertainment toen hij een piramide van krukjes ging beklimmen en ook nog de top wist te bereiken.
Dat Ballonnentrap ook nog een feestje bij het Phoenixvendel kan zijn, werd daarna wel duidelijk. Met één of meerdere ballonnen op de goede of een illegale hoogte zaten jullie elkaar enthousiast achterna en leek het ook wel even oudejaarsavond met al die knallen.
Toen alle ballonnen geknald waren was het tijd voor iets rustigs en dat was Hints. Het was uiteraard de Welpeneditie, maar jullie hadden er toch lol in.