Professor Plof badge.

18 november 2023.

Vandaag konden De Babbelaars een “wetenschappelijke” badge verdienen bij Professor Plof.
Eerst deden ze een paar gave tikspelletjes met de Prof in de hoofdrol en daarna was het toch echt tijd om het laboratorium in te gaan. De Bevers maakten een magisch apparaat waarbij je een vogel of ander dier zomaar in een kooitje kon toveren, maar dat viel in het niet bij de proef met het stijgende water. Een kaarsje werd op een bord water gezet en dan zette een bever een glas over het kaarsje. Alle kinderen zaten er lekker dicht op en zagen steeds het water in het glas stijgen. Uiteraard hadden de kleine professors daar wel een verklaring voor en er was ook een bever die vond dat we moesten kijken hoe lang het duurde voordat het kaarsje uit was.
Na deze proefjes was het weer tijd voor wat actie en dat kregen de Bevers met het “Professor mag ik oversteken “spel. Degene die de Professor speelden kozen steeds spannende manieren uit om de oversteek te maken. Eerst ronddraaiend en daarna weer lopend als een krab. Echt gaaf.
Terug in het lab gingen de Bevers aan de slag met water, afwasmiddel, azijn én Baking Soda. Iedere bever had zijn of haar eigen formule, maar het resultaat was steeds fantastisch, want de vloeistof begon steeds gigantisch te schuimen en dat was echt een gaaf gezicht.
Om de badge helemaal te behalen moesten de bevers tot slot een raket lanceren. De raket van Erica ging het verst, maar met de raketten die overal en nergens heenvlogen had ook iedereen lol.