Het Pioniervendel.

2-12-2023
Het Pioniervendel.
Bij de Pionier opkomst van het Phoenixvendel werd niets aan het toeval overgelaten. Eerst haalden de scouts alle touwen en palen naar buiten en daar hoorde ook bij dat je liet horen dat je er aan kwam, want je wilde natuurlijk niemand raken met een pionierpaal. “ Toet toet “ roepen is dan de traditie bij de Be Pals.
Buiten konden de meiden die een opfriscursus wilden eerst op de mastworp gaan oefenen en het gave was dat iedereen elkaar daar bij hielp. Daarna maakten ze in duo’s een tweepoot en de driepoot volgde al snel. De iets meer ervaren scouts begonnen met een keukentafel en bij het Phoenixvendel kan dat perfect samengaan met een dosis humor.
Nadat de driepoot voor de keukentafel door iedereen getest was, was het tijd voor een totaal andere vorm van samenwerken en dat was het “A-frame “ lopen. De padvindster óp het frame mocht de padvindsters die de touwen vasthielden korte en krachtige instructies geven zodat zij poot voor poot naar voren kon lopen. Het was een machtig mooi gezicht waarbij iedereen met een lach op het gezicht toch heel geconcentreerd bleef.
Bij het opruimen ging het ineens regenen, maar dat kon de pret absoluut niet drukken, want luid toeterend werden de piopalen weer op hun plek teruggelegd.