De Tetris-Competitie.

9 december 2023.
De Tetris Competitie.
Na het openen met de gigavlag van de Explorers werd de Tetris Competitie uitgelegd. De padvindsters mochten twee ploegen maken en vervolgens daagde je dan één of twee andere meisjes van het andere team uit. Als je won kreeg je een Tetrisblokje en dat kon je dan strategisch op het Tetrisveld invoeren.
We begonnen met de twee teams tegen elkaar en wel met twaalf hele spannende potjes Dweilhockey. Er werd snelheid gebruikt en kracht, maar er was ook een slimme move van July, die de theedoek eerst even naar rechts schoof met haar stok om zo de tegenstandster volkomen perplex te laten staan.
De twee teams hadden ook de originele namen “Gummiebears” en “Naam” verzonnen en daar waren ze heel trots op…..
Het uitdagen kon nu beginnen. Sommigen besloten om iets aan tafel te gaan doen zoals het Mikado of het Jenga en dat was heel leuk om te zien, omdat de potjes bloedserieus werden gespeeld.
Bij het kaarten werden ook Gaby en Nikole vaak uitgedaagd.
Er waren ook veel buitenuitdagingen, zoals touwtrekken, zaklopen,touwtje springen én ei-gooien. Bij het laatste spel werden Emmely en Emma echte experts, want zij hielden de eieren over grote afstanden helemaal heel. Omdat de padvindsters ook zelf de spelregels mochten bepalen gebeurde er soms ook iets mafs. Zo daagden de zusjes Mary en Kesha elkaar uit voor een wedstrijd zaklopen. Beiden zeiden ze dat wie het eerste het hek zou aanraken zou winnen. Na het startsein liepen ze echter alle twee naar een ander hek !
Charlotte en Brina daagden elkaar uit voor een hardloopwedstrijd. Eerst bepaalden ze met z’n tweetjes het parcours en daarna werd het een hartstikke spannende wedstrijd. Halverwege kreeg Brina echter vleugels en vloog ze als eerste over de finish. Het eierlopen was ook niet te versmaden, Isabella tegen Irene, Emer tegen Brina en Laura die dan gewoon voor de lol de route aan gaf.
De stille kracht bij alle spelletjes was natuurlijk Alicia, die heel wat punten voor haar team bijeen sprokkelde.
Ook bij de Tetrisvelden op het bord was er veel reuring, want de blokjes werden nogal eens taktisch, maar éérlijk verschoven en zo werd het weer een supermiddag bij het Phoenixvendel.