Open dag

We hadden onze jaarlijkse Open Dag. Ondanks het zonnige maar koude weer was het een gezellige dag. Er kwamen veel kinderen meedoen met de vele activiteiten. Ook vriendjes en vriendinnetjes van kinderen die al lid zijn bij onze groep en kinderen die in de buurt wonen en spontaan langs kwamen, waren van harte welkom. Het thema was De koning en koningin van Katoren met een heuse koning en koninginnen verkiezing.

Net als bij het verhaal van De Koning van Katoren konden alle kinderen met een spelkaart allerlei opdrachten doen. Buiten konden de kinderen springen op een luchtkussen, marshmallows bakken boven een kampvuur, behendigheidsparcours met een klim- en een apenbaan. Ook konden kinderen ringsteken, spijker in een flespoepen of boogschieten. Binnen konden kinderen en ouders zich opwarmen in het Theehuis met limonade of thee. Daarbij konden zij zich door de scoutdames laten beschilderen tot haai of een tijger, clown. In het Atelier konden kinderen kunst maken, van tekeningen, kleurplatenkleuren of eigen kronen. Ook was er in een ander lokaal een mogelijkheid tot denksport; het hoger / lager kaartspel en oudere kinderen deden ook een soort pokerspel met houten schijfjes als inleg. Bij een volle spelkaart mochten kinderen van de cadeautafel iets leuks uit kiezen.

Aan het eind van de dag was er ook nog een Koning en Koningin Verkiezing. De Koning en Koningin van de dag werden zij door de andere kinderen en ouders toegejuicht met vlaggen en toeters.