Hotsjie Weekblad, Zaterdag 6 April 2013 Keet Kleur

De bevers maakten kennis met Keet Kleur. Na het openingslied gingen we naar de speeltuin. We namen bakken met gekleurde wasknijpers mee. Eerst deden we met twee groepjes tegen elkaar de bak van het andere groepje zo vol mogelijk maken. Je mocht maar 1 wasknijper per keer mee nemen.

We deden een tikspel waarbij jullie elke 5 wasknijpers hadden. Tikte je een andere bever dan moest ie een wasknijper geven. 

Werd jij getikt moest jij een wasknijper weggeven. Wie aan het einde de meeste wasknijpers had won het spelletje.

Daarna gingen we naar binnen en kregen jullie elk een groot stuk behangpapier. Daar ging je dan op liggen en de leiding trok met een stift om je heen zodat er een grote omtrek kwam. Daar mochten jullie in tekenen. Toen jullie klaar waren met tekenen en kleuren legden we de kunst werken op een kist en gingen we even wat drinken en koekjes eten. Daarna zette de leiding een bak met water op een tafel. Daar kwam een zakje met tumtummetjes in. Deze mocht je met je mond eruit vissen. We deden ook nog een spel met lootjes en gezichten trekken, van boos, lachen en tegengesteld. De bevers wisten al heel goed wat zo’n moeilijk woord Tegengesteld betekend. Na deze rustige dingen was het tijd om naar buiten te gaan. We wilden een verhalenspel doen Ratten en Raven. Omdat voor het clubhuis geen plek was gingen we het bos in. De jongens wilden even hard rennen en deden dat ook tot we bij een plek kwamen waar we het spel konden doen. De bevers vonden het spel wel een beetje moeilijk. Na een poosje gingen we weer terug rennen naar het clubhuis en spraken we wat af zodat spelletjes beter uitgelegd kunnen worden en we keken met elkaar in de Bevergids. Esra, Pepijn en Louis hielpen mee om Sofia en Joe Hotsjietonia en haar bewoners te laten zien. Voor we het wisten was het zomaar tijd.